Interviu Gabriel Cotabiță: Am fost tata prin lipsa

Date:

interviu gabriel cotabitaGabrile Cotabita are o vechime de aproape 30 de ani pe scena muzicala romaneasca. Intre 87 si 90 Gabriel Cotabita era un artist ascultat de adolescenti, la acea perioada face sali pline in perioada de pana in revolutie in concerte cu Loredana. Dupa `90 Gabriel Cotabita s-a consacrat cu piesa Ave Maria la festivalul de la Mamaia. Acela a fost pasul de la cantaret la moda la cantaret consacrat. G. Cotabita a avut perioade in care a sustinut chiar si 26 de concerte pe luna. Totul era live. Ulterior a urmat o cariera solo de succes pentru Gabriel Cotabita, iar in 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2.

Va prezentam in continuare cateva pasaje din interviul realizat de Matei Georgescu pentru TvH

Primul succes pentru Gabriel Cotabita

„La finalul anilor 80 nu ascultam radio pentru ca  se difuza un anumut gen de muzica care nu ma interesa. Eu am inregistrat Noapte albastra si am plecat la Craiova. Nu stiam ce s-a intamplat cu piesa. M-a surprins intr-o seara un client care  a venit la mine intr-un restaurant la Craiova si mi-a spus: Canta-mi Noapte albastra. Al doilea semnal a fost ca un val, cand am intampinat succesul la un microrecital la  Sala Polivalenta. „

Succesul poate fi o trauma ?

Succesul este o trauma totdeauna, daca nu esti pregatit pentru el. Iit poate strica orice fel de echilibru. Este cea mai periculoasa bautura, ea nu e trecuta la : Nu consumati in doze mari. Lumea NU intreaba cum se traieste succesul, ci cum ajungi la succes. Iti pierzi capul foarte usor. Dupa ce cazi esti nimic daca nu ai avut capacitatea sa conduci tu succesul.

Nu m-am imbatat cu apa rece…

Intalnirea mea cu Holograful a fost doar pentru a-mi descoperi niste prieteni adevarati. Exista acea legatura.

În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia, un succes enorm

Concursul Mamaia nu am sa-l uit, era o piatra de incercare, nu se televiza; rezultatul a fost ca am fost chemat in timpul concursului de trei ori la scena deschisa. Nu s-a mai intamplat la Mamaia. L-am sunat pe tata. A fost un moment unic al meu, acel moment ramane unic cu care putini artisti se pot lauda si iti dai seama ca ai facut ceva din punct de  vedere artistic. Ulterior am devenit cel mai premiat artist de la Mamaia.

Cotabita: Am fost tata prin lipsa, bucuria mea e ca fetele mele vorbesc cu mine

Cum a fost viata personala in perioada de apogeu muzical ?

Viata personala s-a dus pe apa sambatei. Ma daruiam cu totul. Eram atat de concentrat.  A fi tata e un dar la Dumnezeu, e o meserie, unii si-o fac bine alti prost. Eu mi-am facut-o prin lipsa. Bucuria mea e ca fetele mele vorbesc cu mine, ma iubesc si atata tot. Reprosuri mai primesc si acum. Credeam ca singura noastra sansa – ca familie – era sa plecam de acolo (din Craiova ) si sa mergem la alt nivel. Ma simteam si eu implinit si din punct de vedere financiar ne era mai bine. Ramane faptul ca nu eram acasa 20 de zile pe luna. A fost o perioada  in care un an jumate am fost la Bucuresti si ele au ramas la Craiova.

Am regreseat din cauza religiei

Prin dezvoltare informatica am reusit sa compensam pierderea cu foarte mult timp in urma. E mai usor sa conduci lumea cu dogma decat cu intelegerea. Trebuie sa te cobori la nivelul celui mai mic enorias si nu ai timp de nuante, merge doar cu biciul. Ce se intampla cu musulmanii, e dovada faptului ca poate fi folosit in favoarea lor. Democratia sub forma conducerii multimii in favoarea individului e singura in care putem functiona. Mare majoritate a elitelor se pun intr-un turn de fildes.

Prima conexiune cu muzica

Ce inseamna educatia ? Cat iti doresti tu si cat te ajuta indrumatorii. Eu consider ca am avut indrumatori foarte buni. In jurul meu era unchiul meu, matusa mea, fratele mamei. Unchiul meu canta, era posesorul unei colectii de discuri. Canta cantonete si romante, de la el am avut dedicatia spre muzica.

„Ce-mi puneam in cap aia faceam”

Cand vrei ceva, trebuie sa iti doresti cu toata fiinta ta. Eu m-am lasat de fumat de la doua pachete de tigari pe zi pe loc. Aveam 11 cartuse de tigari in tara. Daca nu te simti in stare, nu te apuci.

Cotabita si siguratatea

Eu cele mai mari greseli in viata le-am facut de frica singuratatii, pana cand mi-am dat seama ca nu poti da vina mereu pe ceilalti. Trebuie sa fim atenti la semne. Exista doua planuri in care trebuie sa supravietuiesti, personal si social.

Foto: Iconcert.ro Sursa: TVh

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...