Interviu exclusiv:Jai Alexander & Sarah

Date:

R4fun: Salut. Sa facem cunostinta… 🙂

Jai Alexander: Alexandru George aka Jai, 23 de ani, compositor. Dj, mixez de la 16-17 ani. Am inceput productia muzicala la varsta de 18 ani alaturi Edward Maya. Ne-am imprietenit, am inceput sa lucram impreuna, am avut studio impreuna. Am lucrat la multe dintre piesele compuse de Edward pentru artistii romani consacrati. Dupa ce proiectul solo Edward Maya a luat amploare, iar el nu a mai avut timp de productie, mi-am facut propriul studio si propriul proiect muzical.

Sarah: Silvia-Ioana Teodorescu, Sarah este numele de scena,. Eu am participat in 2009 la un concurs la Radio 21, caruia I s-a facut foarte multa publicitate. Am ajuns in finala, am ramas 4 finalisti, premiul fiind un feat. cu Akon realizat in America. Fiecare dintre noi avea o pagina web, astfel m-a cunoscut Jay. In concursul respectiv am ocupat locul 2, dar asa am putut sa raman in tara si sa lucrez cu Jai.

R4fun: Credeti ca este atat de important sa ai un nume de scena ceva mai “exotic” ?

Jai Alexander& Sarah: Nu cred ca are o relevanta atat de mare numele de scena, importanta este sa fie piesa. Numele de scena este important intr-o masura mai mica, dar este bine sa fie usor de retinut si pronuntat. Numele noastre sunt mai greu de pronuntat, cel putin al meu(nr Silvia-Ioana Teodorescu) este ceva mai complicat pentru cei din afara tarii.

R4fun: Va mai amintiti ce piesa ati compus/cantat prima data?

Jai Alexander: Piese am compus de mic, dar pana am ajuns sa lucrez ceva mai profi a trecut ceva… pe la 19 ani.

Sarah: Eu cant de foarte mica, le cantam vecinilor 🙂 Aveam 7-8 ani, iar pe parcursul scolii am participat la tot felul de spectacole, concursuri. Eu am terminat si Scoala Populara de Arte, iar acum fac cursuri de perfectionare la scoala Crinei Mardare.

R4fun: Cat de important este pentru un artist sa aiba studii muzicale?

Jai Alexander: Fara studii muzicale(pian si studii de armonie) nu poti sa compui muzica la un nivel ok. Dupa ureche s-a facut folclorul candva. Dar, in primul rand in clubbing trebuie sa cunosti ritmul in sine si armonia. Eu am studiat foarte mult, initial am fost dj, dar mi-am dat seama ca pentru a compune cu adevarat trebuie sa invat foarte bine armonia.

Sarah: Chiar daca ai o voce foarte buna, dar daca nu ai o tehnica vocala si nu sti cum sa-ti controlezi vocea ajungi sa ti-o “strici” lovind corzile etc Ca in orice domeniu trebuie sa te perfectionezi.

R4fun: Ce piese ai compus pentru alti artisti pana in prezent?

Jai Alexander: Am lucrat cu Edward Maya in studio si cam 95% din piesele produse le-am compus impreuna. Faptul ca am decis sa iasa el in fata a fost decizia noastra, iar apoi am considerat ca imi voi lansa si eu un proiect muzical, fapt ce s-a si intamplat.

R4fun:In care dintre ipostaze te regasesti cel mai bine: DJ, compozitor, membru al unei trupe?

Jai Alexander: DJ am fost o perioada, apoi am decis ca trebuie sa trec la productie, iar de aici a inceput si proiectul muzical actual 🙂

R4fun: In acest moment aveti un impresar cu care colaborati?

Jai Alexander&Sarah: In acest moment noi ne ocupam de promovarea piesei “Lover`s night”, am licentiat piesa in cateva zeci de tari. Se poate si fara o casa de discuri. O casa de discuri nu se ocupa la fel de bine cum o poti face tu. Trimite-o peste tot si promoveaz-o.

R4fun: Aveti de gand sa faceti un feat. cu un artist mai cunoscut?

Jai Alexander&Sarah: Ideea este sa ne construim singuri o imagine, nu mergem pe ideea sa facem o colaborare cu un artist mare pentru a “beneficia” de imaginea acestuia.O piesa daca e foarte buna e ascultata oricum.

R4fun: Cat conteaza pentru un artist vocea si cat conteaza imaginea?

Sarah: Cred ca este important sa fie si imagine si  voce buna. Omul initial nu te vede, te asculta…. de aceea in primul rand pentru noi conteaza sa avem o piesa buna. In acelasi timp artistul trebuie sa arate bine, sa fie ingrijit pentru ca artistul este un “model”.

R4fun:Ce artisti v-au inspirat de-a lungul timpului?

Jai Alexander: A.T.B imi vine in minte acum,  dar mi-am gasit inspiratia si in genul Pop Rock, astfel mi-am dat seama ca idei bune gasesti in toate genurile, inclusiv in muzica clasica.

Sarah: Mariah Carey,Michael Jackson, Whitney Houston

R4fun:In cea mai noua piesa a voastra –Lover’s Night- aveti si instrumente balcanice…

Jai Alexander: Ascultam fara sa vreau de mic muzica populara autentica, astfel aceste ritmuri mi-au venit in minte si a iesit aceasta piesa  Lover’s Night. Cred ca in folclorul nostru  gasim foarte multe secvente muzicale neexploatate.

R4fun: Veti realiza si clip pentru aceasta piesa?

Jai Alexander: Fiind licentiata  piesa in foarte multe tari suntem nevoiti sa realizam clip. In prezent ne hotaram  ne gandim cu cine…

R4fun:Multumim


Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)

2 COMENTARII

  1. […] In acest moment  Fido, alaturi de inca un membru al trupei sunt dansatori pentru. Jai Alexander & Sarah, alaturi de care am stat de vorba in umra cu putin timp intr-un interviu exclusiv pe care il puteti reciti aici. […]

  2. […] urma cu mai mult timp va prezentam un nou proiect muzical, Jai Alexander & Sarah in cadrul unui interviu exclusiv pentru […]

Comentariile sunt închise.

spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...