Globurile de Aur 2012! And the winners are…

Date:

Noaptea trecuta, la Beverly Hilton Hotel, din Beverly Hills,  a avut loc cea de-a 69-a decernare a premiilor “Globul de Aur“. Pentru cei care au ratat evenimentul acesta va fi difuzat  marţi, 17 ianuarie, începând cu orele 20.00 pe HBO.

Gazda ceremoniei care a adunat laolalta lumea buna din cetatatea filmului,  a fost pentru a treia oara consecutiv, actorul britanic Ricky Gervais.

Sarmantul George Clooney se poate declara fericit: cu rolul său din The Descendants i-a învins la categoria cel mai bun actor (dramă) pe Leonardo DiCaprio (J.Edgar), pe cel mai bun prieten al său, Brad Pitt (Moneyball) și pe Ryan Gosling, chiar în filmul a cărui regie o semnează, The Ides of March. Și pentru ca seara să fie memorabilă, nu s-a putut abține să nu-i fure lui Brad bastonul (care îl ajută să se deplaseze în ultima vreme, în urma accidentului suferit) și să defilieze cu el pe scenă. „Trebuie să i-l duc înapoi. Nu poate s-ajungă la bar altfel”, a explicat George.

De partea cealaltă, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță (dramă) i-a revenit lui Meryl Streep, pentru interpretarea lui Margaret Thatcher, în The Iron Lady – astfel, la cea de-a 69-a ediție a Globurilor de Aur, Meryl a fost câștigătoare în fața Violei Davis (The Help), a lui Glenn Close (Albert Nobbs), a lui Rooney Mara (The Girl with The Dragon Tattoo) și a Tildei Swinton (We need to talk about Kevin).

Pentru comedie/musical, cel mai bun actor a fost desemnat Jean Dujardin (The Artist), iar cea mai bună actriță Michelle Williams, pentru felul în care i-a dat viață lui Marilyn Monroe, în pelicula My Week with Marilyn. Momentul ei de mulțumire, dedicat fiicei sale, Matilda, a fost unul dintre cele mai emoționante. La fel cum a fost și discursul lui Morgan Freeman, care a fost distins cu premiul pentru întreaga carieră Cecil B. DeMille, înmânat de Sidney Poitier și Helen Mirren.

Un alt moment special al serii a fost cel în care Kate Winslet a luat acasă al treilea Glob de Aur din cariera sa – primul însă, de data aceasta, în urma unei producții pentru micul ecran. E vorba desore Mildred Pierce, care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță într-o miniserie TV (la categoria masculină, câștigătorul este Idris Elba, pentru Luther).

Cât privește Globul de Aur pentru cel mai bun film, probabil că glumețul George Clooney a avut inima împărțită, între proiectul său de suflet, The Ides of March, și celălalt film, al cărui cap de afiș este, The Descendants.Și, dacă ar fi să glumim în stilul lui, conform sloganului „mai multe cupoane, mai multe șanse”, într-un fel sau altul tot Clooney s-a bucurat la urmă, când Globul a fost acordat peliculei The Descendants (nominalizate la aceeași categorie au fost The Help, Hugo, al lui Martin Scorsese, War Horse, al lui Steven Spielberg, și Moneyball, cu Brad Pitt în rol principal – de notat că Scorsese și-a luat revanșa, obținând Globul pentru cea mai bună regie, grație lui Hugo).

Alți câștigători: The Artist (cel mai bun film – comedie sau musical), The Adventures of Tintin, realizat de Steven Spielberg (cel mai bun film animat), Octavia Spencer (The Help, cea mai bună actriță într-un rol secundar), Cristopher Plummer (Beginners, cel mai bun actor într-un rol secundar), Woody Allen (Midnight in Paris, cel mai bun scenariu), Homeland (cel mai bun serial TV – dramă), Modern Family (cel mai bun serial TV – comedie sau musical), Claire Danes (Homeland, cea mai bună actriță într-un serial TV – dramă), Kelsey Grammer (Boss, cel mai bun actor într-un serial TV – dramă), Laura Dern (Enlightened, cea mai bună actriță într-un serial TV – comedie sau musical), Matt LeBlanc (Episodes, cel mai bun actor într-un serial TV – comedie sau musical).

Foto: www.deadline.com

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...