Co-fondatorul si chitaristul trupei Eagles, Glenn Frey a murit la 67 de ani

0
1121
Glenn Frey a murit

Glenn FreyO noua pierdere ingenuncheaza lumea muzicala de peste Ocean. Glenn Frey, unul dintre membrii fondatori si chitarist al trupei rock americane Eagles a murit luni la varsta de 67 de ani. Cunoscut in intreaga lume in special pentru hitul “Hotel California” s-a confruntat in ultimele saptamani cu grave probleme de sanatate.

Glenn Frey a murit

Trupa a confirmat tragica veste pe site-ul sau precizand ca “anuntam cu durere in suflet trecerea in nefiinta a colegului nostru, fondatorul, Glenn Frey, in New York, luni , 18 ianuarie 2016.” Glenn Frey “a dus o lupta grea in ultimele saptamani, dar din pacate a cedat in fata complicatiilor de artrita reumadoida, colita ulcerativa si pneumonie.”

            “In rol de membru fondator al trupei Eagles, Glenn Frey era parte integranta a uneia dintre cele mai mediatizate trupe din istoria muzicii pop. Versurile compuse de el, in special cele scrise alaturi de colegul de trupa Don Henley, au reusit sa devina mari hituri si sa impuna noi standarde in anii ’70. Desperado, One of those nights, Hotel California sau Lyin’ Eyes sunt doar cateva dintre aceste hituri”, preciza Neil Portnow , presedinte si CEO al The Recording Academy in declaratia data presei dupa aflarea vestii privind moartea artistului.

           De-a lungul carierei sale muzicale alaturi de Eagles, Glenn Frey a castigat nu mai putin de 6 premii Grammy, a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame si a lansat in 2012 cel de al cincilea si ultimul sau album solo “After Hours”.

Din cauza problemelor de sanatate ale lui Glenn Frey, grupul a amanat in decembrie o aparitie publica ce avea drept scop primirea unei prestigioase recompense de la Centrul Kennedy incoronand cariera lor artistica.

foto: www.kake.com

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: