FILM| Undeva la Palilula

0
819

 “Undeva la Palilula” este un film romanesc ce debutat azi pe marele incran avandu-i in rolurile principale pe ron Dimeny, George Mihaita, Razvan Vasilescu, Constantin Chiriac, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii, Andi Stefanescu, Cristian Stanca, Alexandru Georgescu, Ilie Gheorghe, Horatiu Malaele. Regia filmului este semnata de Silviu Purcarete, acesta fiind primul lung metraj al regizorului. Filmul are 145 de minute, iar dupa unii este un pic cam lung si ceva cam aglomerat din punct de vedere al actiunii cinematografice.

Palilula, un autentic “Macondo” oltenesc, e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare; în spital, bolnavii sunt perfect sănătoși, iar una dintre distracțiile lor preferate este să asiste la disecțiile de la morgă. Restul populației e imbecilă și fermecătoare, izolată pentru eternitate în beție, petreceri și orgii.
Schimbările de regimuri politice, morțile, incendiile și inundațiile, nici una dintre aceste modificări majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu îi perturbă pe locuitorii Palilulei. Alternativ agitați și puturoși, fericiți și melancolici, sunt mereu acolo, împreună, în centrul lumii, pe terasa cu oleandri, la spital și la hotelul Boema. Manifestațiile dedicate “luptei pentru pace”, impuse peste tot în România de noul conducător al partidului, au loc la Palilula în același spirit al delăsării și beției specific orașului; primează aceeași bășcălie pur românească care nu poate fi controlată de nici un sistem politic.

 Decorul remarcabil construit de Helmut Stürmer si Dragos Buhagiar e voit teatral – suntem deci in plina fictiune si ne vom da seama pe parcurs ca si la modul temporal localizarea exista, desi in mod vag.

Silviu Purcarete:

Dintre spectacolele de operă realizate amintim ‘Boema’ (Essen), ‘Parsifal’ (Opera din Scoţia), ‘Roberto Devereux’ de Donizetti (Wiener Staatsoper

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=uW6xNPLU5co[/pro-player]
Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: