Filmul LIVE Recenzie- Drama presei romanesti

1
5553
filmul live
filmul live
PREMIERA FILMUL LIVE
PREMIERA FILMUL LIVE

Filmul live recenzie

filmul liveFilmul LIVE reprezinta debutul regizoral al lui Vlad Păunescu,  Pelicula îi are în distribuție pe actorii Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Andrei Huțuleac.

Lungmetrajul “Live” spune povestea Emei, intrerpretată de Rodica Lazăr, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce însă în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

Scenariul este semnat de Vlad Păunescu și Mihai Mănescu, director de imagine Adrian Silișteanu, scenografia a fost realizată de Călin Papură, costumele au fost create de Oana Păunescu, montaj Dan Nanoveanu, muzica Petru Mărgineanu.

filmul live recenzie
filmul live

Filmul Live poate reprezinta si un semnal de alarma catre zona politica, catre patronii de presa din Romania. Presa nu merita sa fie subjugata mediului politic, coruptiei si intereselor economice.

Tudor Chirila in Filmul LIVE

Tudor Chirila a afirmat faptul ca ii pare rau ca nu a apucat sa isi studieze prea mult personajul; un om influent in zona politica si economica. Personajul interpretat de Tudor Chirila era tatal vitreg al personajului principal – realizatoarea tv -EMA.

Concluzia filmului este ca tatal vitreg s-a folisit de realiztoarea tv pentru a avea castig de cauza intr-o afacere extrem de importanta. Drama realizatoarei tv este tocmai aceasta; de multe ori in viata banii primeaza in fata relatilor personale si din pacate chiar le distrug.

Filmul lIVE este ne vorbeste despre Romania actuala fara sa faca referire la perioada ceausista sau sa duca totul intr-o extrema dramatica, asa cum am vazut in multe filme romanesti postdecembriste. Filmul reuseste sa faca o trecere intre perioada comunista ( plina de lipsuri ) si Romania zilelor noastre in care chiar exista oameni bogati. Acest lucru fiind rar ilustrat intr-un film romanesc din prezent. Multe filme romanesti reflecta o Romanie saraca, umila, iar subiectele filmelor de succes reprezinta in mare o confirmare a sabloanelor pe care le au occidentalii despre Romania.

Film LIVE  Trailer

Filmul LIVE prezinta o realitate pe care o cunosc si tinerii din ziua de astazi, filmul fiind extrem de actual si are toate sansele sa atraga publicul tanar in cinematografe farsa sa-l plictiseasca prin prezentarea unei lectii de istorie a unei Romanii dramatice.

Desi filmul Live a fost turnat in urma cu aproape doi ani, subiectul filmului anticipeaza starea presei romanesti; patroni de televiziuni condamnati la inchisoarea, tabloidizarea in fata jurnalismului de ancheta.

Ca sa iti dai seama de fata reala a televiziunii din Romania si a conexiunilor pe care mass media le are cu zona politicului trebuie sa mergi sa urmaresti acest film- LIVE. Ineditul acestui film consta in faptul ca actorii principali interpreteaza roluri la care nu te-ai astepta. Tudor Chirila a fost „imbatranit”pentru acest rol cu cel putin 20 de ani.

Mircea Badea film liveMircea Badea si Mircea Geoana interpreteaza proprile roluri in film

Mircea Geoana este prezent ca si invitat in film pentru a comenta la televiziunea Dada TV evenimentele de la 11 septembrie din SUA, iar Mircea Badea prezinta revista presei.

“Live” este o producție Castel Film, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei,în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, cu sprijinul Vodafone Romania, Banca Transilvania, Romprest Service, Romaqua Grup.Vlad Păunescu este unul dintre cei mai importanți producători de film autohtoni. În 1992 a pus bazele celei mai mari case de producție din România:  Castel  Film. De atunci și până în în prezent de numele lui Vlad Păunescu se leagă peste 120 de filme românești și străine.

Conferinta presa Filmul LIVE

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: