Festivalul Anim `est 2013 va avea loc la Cinema Patria si Cinema Studio

Date:

Festivalul Anim’est 2013  a ajuns deja la cea de-a opta ediție si ne promite filme alese pe spranceana de directorul festivalului Mihai Mitrică.  Productiile cinematografice vor putea fi vizionate la  Cinema Patria si Cinema Studio in perioada desfasurarii festivalului, respectiv  4-13 octombrie.

Anim’est continuă să crească semnificativ în fiecare an. Cu toate astea, unele instituții publice românesti ne tratează cu o indiferență care uneori este ingrijorător de asemănătoare cu sabotajul. Astfel că în fiecare an bugetul nostru devine din ce în ce mai mic. Găurile bugetare de după festival sunt umplute cu eforturi uriașe, după aproape un an de la terminarea festivalului, chiar înainte de startul ediției următoare. Dar Anim’est se încăpățânează să supraviețuiască. Ba mai mult, să crească. Și să aducă din ce în ce mai mulți invitați, din ce în ce mai multe evenimente și filme din ce în ce mai bune și mai diverse. Cu fiecare an ne dezvoltăm platforma educațională iar după 5 ani de la primul workshop Anim’est, apar din ce în ce mai mulți animatori în a căror formare,  Anim’est-ul a avut un rol esențial.

Sper că într-un viitor nu foarte indepărtat, festivalul să nu mai fie amenințat cu dispariția. Sper că în același viitor nu foarte îndepărtat, Animation Worksheep să devină o școală permanentă, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Pe lângă filmele din secțiunea Minimest, cei mai mici spectatori sunt așteptați în număr cât mai mare și la filmul de deschidere, animația franco-belgiană Ernest et Célestine. Gala de deschidere a celei de-a opta ediții a festivalului va avea loc pe 4 octombrie la Cinema Patria, începând cu ora 19:00.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...