Expozitia World Press Photo

0
1056

Cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo si-a deschis portile pentru public. Expozitia, organizata de Fundatia Eidos, va fi deschisa pana pe 26 mai 2013, in Piata Universitatii din Bucuresti, intre orele 11:00-21:00.

Anul acesta, expozitia se bucura de sustinerea Festivalului International „George Enescu” in calitate de partener cultural. Cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania sprijina prezentarea expozitiei World Press Photo la Bucuresti, deoarecev aceasta initiativa contribuie la conectarea tarii la circuitul mondial al creativitatii si exprimarii libere.

Expozitia este o initiativa a World Press Photo Foundation, fondata in anul 1955 in Olanda, care activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Activitatea Fundatiei este dedicata impunerii unor standarde ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial.

Toate lucrarile inscrise in concurs sunt deschise publicului prin intermediul expozitiei anuale care calatoreste in intreaga lume, ea fiind montata in peste 100 de locatii din peste 45 de tari si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie.

ars„Ne straduim sa starnim interesul publicului larg pentru fotografie, sa crestem nivelul de apreciere pentru munca fotografului si sa incurajam schimbul liber de informatie. Printre celelalte activitati ale World Press Photo se numara un concurs anual de multimedia, expozitii pe o varietate de teme de interes curent si stimularea foto-jurnalismului prin programe educationale”.

 

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: