| Doliu la Hollywood – Regizorul seriei Final Destination si Snakes on a Plane a murit

Date:

Zilele acestea Cetatea Filmului a fost zguduita de tragica veste a mortii regizorului David R. Ellis, cel care a adus pe marile ecrane pelicule ca Final Destination 2/Destinatie finala 2 (2003), Cellular/Celularul (2004) sau Snakes on a Plane/ Serpi in avion (2006), cu Samuel L. Jackson in rolul principal. Cauza decesului regizorului in varsta de 60 ani de ani nu este inca cunoscuta oficial. Conform Yahoo!Movies.com, actorul-cascador se afla in Johannesburg, Africa de Sud, pentru a turna cea mai noua productie a sa, KITE (o adaptare a unui anime japonez despre o fata devenita asasin dupa moartea parintilor sai), alaturi de starul Samuel L. Jackson, cei doi lucrand si la filmul mai sus mentionat, Snakes on a Plane/Serpi in avion (2006). Acest film a fost apogeul regizorului, aducandu-i faima neasteptata de mare si care a creat valva in randul cinefililor din intreaga lume.

David R. Ellis, nascut in 8 septembrie 1952, in Los Angeles a inceput ca si cascador in ani ’80-’90 in productii precum Lethal Weapon/ Arma Mortala (1987), Road House/Clubul de noapte (1989) sau Days of Thunder/Zilele tunetului (1990), urmand sa ajunga si in postura de asistent de regizor pentru blockbustere precum The Matrix Reloaded/Matrix Reincarcat (2003), The Perfect Storm/Furtuna Perfecta (2000) sau Master and Commender: The Far Side of the World/Master and Commender: La Capatul Pamantului (2003).David R. Ellis 2

Insa poate una dintre idealurile sale a fost acela de a avea sansa de a regiza propriile filme si astfel in 1996 a debutat cu primul sau film in postura de regizor, Homeward Bound 2: Lost in San Franscisco/Calatoria 2: Rataciti in San Francisco, o comedie usoara in care eroi principali erau cateva animale de casa, doi caini si o pisica, insa fara mare prize la public. Dar lucrurile nu aveau sa stea asa de rau pentru David deoarece in 2003 a reusit sa de-a lovitura si in aceasta postura odata cu lansarea celei de a doua parti din seria Final Destination/ Destinatie Finala, pe care foarte multi critici si fani o considera drept cea mai buna din intrega serie. De aici David si-a castigat respectul de regizor, fiind aclamat de fani si laudat de critica. Dupa acest mare success de box-office, David a mai dat inca o data lovitura, trei ani mai tarziu, cu filmul care avea sa-i marcheze cariera – Snakes on the Plane/Serpi in avion (2003) – film pe care multi l-au laudat, dar si deopotriva, l-au denigrat. Insa lucrul cel mai remarcat si care a scris istorie este replica rostitata de Nevvil Flynn, personaj interpretat de Samuel L. Jackson, inclusa glorios in top 100 cele mai bune replici de film din istorie:

Anul acesta, printre proiectele pe care regizorul reusise sa le finalizeze ca asistent de regizor, este programat sa apara pelicule precum 47 Ronin, R.I.P.D. sau Winter’s Tale.

Trailer Snakes on a Plane.

Articol de Mircea Jianu

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...