DESPRE TATUAJE

Date:


Din stravechi timpuri  tatuajul si piercing-ul reprezintau un mod de infumusetare si modificare a corpului, ce exprima individualitatea sau personalitatea.

Tatuarea a fost practicata in Eurasia si exista informatii care atesta acest lucru si in neolitic. Ötzi OMUL DE GHEATA, datând din al patrulea-cincilea mileniu î.Hr., a fost găsit în valea Ötz în Alpi şi a avut aproximativ 57 de tatuaje cu carbon realizate din puncte şi linii simple pe zone mai mici ale coloanei vertebrale. Alte mumii care poarta tatuaje au fost descoperite şi datand de la sfarşitul celui de-al doilea mileniu î.Hr., cum ar fi  mamiile de la Amunet din Egiptul Antic şi mumiile de la Pazyryk de pe Platoul Ukok.

Tatuajele au diverse intelesuri si simboluri. Din cele mai folosite modele sunt cele cu teme religioase, ingeri, aripi, cruci, desi in bliblie se spune ca atat tatuajul, cat si piercing-ul sunt considerate pacat.

De exemplu, tatuajele erau folosite de amerindieni pentru a-si arata masculinitatea, acestia foloseau ca tema animale. Tatuajele tribale exprimau statustul social sau istoria. In Noua Zeelanda, oamenii din antichitate isi tatuau fata si picioarele, iar celticii foloseau tatuajele cu noduri, danteluri, abstracte si caractere mitice.

Tribul Ainu, trib de origine indigena din Japonia, detinea tatuaje faciale ca si o traditie.

Pre-Christianii germanici, Celticii şi alte triburi centrale si nord Europene erau tatuati cu motivele de lupta. Tatuajele se realizau cu culoarea albastra-verzui sau cu culoarea cuprului. Chiar si Caesar mentioneaza aceste tatuaje in una din scrierile sale.

In zilele noastre tatajul a devenit o arta, practicata acum in saloane specializate, unde este de preferat sa le faci pentru a evita neplacerile.

In cazul in care te gandesti sa iti faci un tatuaj iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmezi:

–          asigura-te ca nu esti alergic la solutiile si vopselurile folosite pentru ele,

–          aplicati de 3-4 ori pe zi timp de 2-3 saptamani unguente,

–          nu intra in contact cu maini murdare

–          asigurati-va ca ustensilele sunt sterile

–          si cel mai important – NU UITA CA ESTE PENTRU TOTDEAUNA, nu se mai scoate usor.

Dar iata cateva tatuaje foarte indraznete, eu ma gandesc , oare ce au vrut sa exprime si ce reprezinta pentru purtatorii lor:

Voi pe care vi-l faceti? V-ati hotarat?

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...