CONCERT ZUCCHERO LA BUCURESTI

Date:

Adelmo Fornaciari s-a nascut pe 25 septembrie 1955 in Italia,  cunoscut cu numele de scena Zucchero abordeaza, in principiu,  stilul muzical rock.  Muzica sa este inspirata din stilurile gospel, blues, si rock, alternand cu balade si ritmuri boogie.

A vandut peste 40 de milioane de discuri si a castigat numeroase premii, printre care un disc de platina la World Music Awards si o nominalizare la Grammy Award.

Cariera sa muzicala a inceput in 1970 cu trupa Taxi (dupa ce cantase in mai multe trupe mai mici), alaturi de care a castigat primul loc la Festivalul Castricaro (1981). Si-a facut aparitia la festivalul de la Sanremo in 1983 cu piesa “Una note che vola via” si cu “Nuvola” la Festivalul “dei Fiori”.

In acelasi an a fost lansat si primul sau album intitulat “ Un po’ di Zucchero”.

In 1984 s-a mutat in California, unde a colaborat cu producatorul Corradi Rustici si a format trupa Zucchero & The Randy Jackson Band, avandu-l in componenta pe basistul Randy Jackson. A urmat albumul “Rispetto” care imbina stilul italo-pop cu cel soul american.

Dupa succesul alaturi de aceasta trupa a urmat albumul “Blue’s” care a inregistrat vazari record in Italia si Europa. Albumul produs de Rustici in colaborare cu voci ca Clerence Clemons, The Memphis Homs si altii a inclus si hit-ul “Con le Mani”, controversata piesa“ Solo una sana …” si versiunea originala a piesei “Senza una Donna” cu Paul Young care a devenit hit international.

In 1989 a iesit pe piata albumul “Oro Incenso e Birra”, album cu puternice influente soul, avand colaboratori celebrii precum Eric Clapton si cantaretul de blues Rufus Thomas. Albumul include piese ca: „Diamante”, „Overdose (d’Amore)”, „Il Mare” and „Wonderful World”.

Dupa milioanele de vanzari ale acestui album si colaboari cu Joe Cocker, Stevie Ray Vaughan, Miles Davis si Eric Clapton, Zucchero a pornit sa cucereasca Europa cu piesele traduse in limba engleza.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale raman insa “Senza una Donna” in duet cu Paul Young.

Intre 1991 ai 1993 Zucchero si-a continuat cantarile tip “duet” si cu alti artisti celebrii precum Sting, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Elton John si altii.

In 1992 a scos un nou album “Miserere” produs de acelasi Corrado Rustici, cu mai multe influente rock, de aceasta data.

1995 aduce albumul “Spirito DiVino” cu hituri europene precum: ”Il Volo”, “Papa perché?” si “X colpa di chi”, inregistrand vanzari a peste 3 milioane de copii.  Au urmat compilatii si concerte, urmand ca in 2008 albumul “Bluesugar” sa aduca noi influente, anume rock englezesc. Acest album include colaborari cu Santana si Benny Rietveld.

A urmat albumul “Fly” in 2006 si alte compilatii.

Ultima piesa care i-a asigurat succesul perpetuu a fost  “Baila Morena”.

In noiembrie 2010 Zucchero a lansat albumul “Chocabeck” produs de catre Don Was si Brendan O’Brien care include colaborari cu U2 (Bono fiind cel ce i-a asigurat versurile in limba engleza pe o lunga perioada a carierei sale). Promovarea acestul album va fi facut pe perioada anului 2011.

Pentru cei care vor sa il vada, Zucchero isi va promova ultimul album in Romania pe 21 iunie la Arenele Romane (intr-un proiect semnat Project Events) in cadrul turneului Zucchero Chocabeck Tour 2011.

REMEMBER – Zucchero & Paul Young  – Senza Una Donna:

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...

Erika Isac si mesajul piesei Macarena

Putem sa privim mesajul piesei Macarena semnată de Erika...

Cum să transformi o petrecere de copii într-o aventură magică cu ajutorul animatorilor la petrecere

Rolul Animatorilor la Petrecere în Transformarea unei Petreceri de...

Comedybox.ro, merita banii ?

Mi-am facut abonament la platforma comedybox dupa aproximativ 2-3...