CONCERT DE RETRAGERE SCORPIONS

0
707

Scorpions este cea mai renumită și consacrată trupă hard rock/heavy metal din Germania. Au vândut peste 70 de milioane de albume. Cele mai cunoscute  hituri ale lor sunt “Wind Of Change” și “Still Loving You”.

Trupa a fost inființată în 1970, în Germania postbelică de către Klaus Meine și Rudolf Schenker.

Pentru că încă de la început trupa Scorpions a vrut să se confrunte cu cele mai mari trupe rock, Klaus Meine scrie versurile melodiilor în limba engleză. Odată cu lansarea albumului “Lonesome Crow” în 1972, Scorpions cântă în deschiderea unor trupe ca Rory Gallagher, Uriah Heep sau UFO. Motorul trupei este de la început Rudolf Schenker, care din 1965 a avut obiectivul ca „odată și odată Scorpions va ajunge una din cele mai mari trupe rock din lume”, obiectiv care avea să se îndeplinească doar câțiva ani mai târziu. Același obiectiv l-a avut mai apoi fiecare membru al trupei. Michael Schenker pleacă în 1973 la trupa UFO, înființând în 1976 MSG (Michael Schenker Group). Locul său este luat imediat de Ulrich Roth.

În 1973, trupa Scorpions pleacă în primul lor turneu european, împreună cu trupa Sweet. Albumul „Fly To The Rainbow”, lansat în 1974, conține melodii Hard-Rock , cea mai cunoscută fiind „Speedy’s Coming”. Începând din 1974, Scorpions concertează frecvent în alte state europene cum ar fi Franța, Spania sau Țările Benelux. Acest album este văzut de mulți fani drept primul album datorită melodiilor rock, melodii absente pe „Lonesome Crow”. Alte melodii importante de pe „Fly To The Rainbow”: Fly To The Rainbow, This Is My Song și They Need A Million.

Începând cu al treilea album, „In Trance”, apărut în 1975, Scorpions lucrează cu prdoucătorul de renume internațional Dieter Dierks. În același an Scorpions organizează un turneu prin Europa împreună cu trupa Kiss, ca Headlineri. Încă de la primul lor turneu prin Marea Britanie Scorpions concertează în legendarul Cavern Club din Liverpool, fiind astfel recunoscuți de către rockerii din UK. Punctul culminant al concertelor din Marea Britanie îl constituie concertele din legendarul club londonez Marquee. Melodii importante de pe „In Trance”: In Trance, Top Of The Bill și Life’s Like A River.

Al 4-lea album, „Virgin Killer” lansat în 1976  primește în Germania premiul de „cel mai bun album” iar în Japonia a primit Discul de Aur. Alte melodii importante de pe „Virgin Killer”: Pictured Life, Hell Cat și Catch Your Train. Aceeași soartă ca albumul care l-a precedat o are și albumul „Taken By Force” apărut în 1977. Începând cu acest album, Scorpions au schimbat bateristul, locul lui Rudy Lenners fiind luat de Herman Rarebell. Cu un an înainte Scorpions au schimbat și basistul, Francis Buchholz intrând în trupă. Melodii importante de pe „Taken By Force”: We’ll Burn The Sky; Suspender Love și Steamrock Fever.

După ce Scorpions au cucerit, rând pe rând, țări din Europa Occidentală , în 1978 și-au făcut debutul în afara Europei. În aprilie 1978, Scorpions organizează un turneu în Japonia.

La întoarcerea din Japonia Ulrich Roth părăsește trupa, însă locul său este luat de chitaristul de care Scorpions avea nevoie: un puști de 23 de ani din Hanovra, Matthias Jabs. Astfel, Scorpions a ajuns la cea mai bună componență pe care a avut-o vreodată: Klaus Meine – vocalist, Rudolf Schenker – chitară ritmică, Matthias Jabs – Lead Guitar, Francis Buchholz – chitară bass și Herman Rarebell – baterii. În 1979, respectând cererea fanilor, Scorpions au intrat ca openeri in SUA, pentru trupe ca: Aerosmith, Ted Nudgent sau AC/DC. Prima dată când au concertat în SUA, a fost la festivalul de la Cleveland.

În1982, trupa lanseazã albumul „Blackout”. Știind prin ce a trecut Klaus Meine (pierderea periodica a vocii), presa de specialitate din SUA și-a pus întrebarea ce fel de corzi vocale are acum Klaus Meine. Acest album este unul al contrastelor cu melodiiHavy Metal cum ar fi Blackout, Dynamite,China White sau No One Like You precum și cu balade ca When The Smoke Is Going Down. La lansarea albumului în SUA, fanii au cerut organizarea unui turneu în State. Scorpions s-au conformat și între aprilie 1982 și ianuarie 1983 au concertat de-a lungul și de-a latul SUA.

A urmat al 10-lea album al trupei, inititulat „Love At First Sting”, titlul fiind o modificare a expresiei Love at First Sight (dragoste la prima vedere). Sting(înțepătură) vine de la înțepătura scorpionului. Albumul include piese ca: Bad Boys Running Wild, Rock You Like A Hurricane, Big City Nights, Coming Home și balada care în 1985  a devenit imnul rock al lumii, Still Loving You.

După despărțirea de producătorul Dieter Dierks în 1989, Scorpions au dorit să producă singuri un album. Nimeni însă nu se aștepta la un așa mare succes. În aprilie 1990, Scorpions lansează albumul „Crazy World”, album care conținea și imnul căderii comunismului, Wind of Change. Scorpions încep turneul care va dura 2 ani

A urmat despărțirea de Francis Buchholz, după care Scorpions la recomandarea lui Herman Rarebell l-au luat în trupă pe germanul Ralph Rieckermann. După Crazy World Tour, Scorpions scot primul album în altă componență decât aceea care i-a făcut cunoscuți în toată lumea. Pe data de 21 Septembrie 1993 Scorpions concertează și la București pe stadionul Dinamo. După ce turneul s-a încheiat și după ce Scorpions au scos albumul „Live Bites” .

După ce Herman Rarebell a părăsit trupa, primul membru al trupei din afara Germaniei intră în trupă: americanul James Kottak. James Kottak este responsabil cu buna-dispoziție în trupă, conform spuselor lui Klaus Meine. James Kottak a susținut primul său concert în Germania, la Bremershaven la doar 3 săptămâni după ce a intrat în trupã, însă totul a fost O.K. Albumul Pure Instinct este presărat cu balade care mai de care mai frumoase, dar include mai multe hit-uri rock, cel mai cunoscut este „But The Best For You”. Melodii cunsocute de pe „Pure Instinct”: Wild Child, Does Anyone Know, Soul Behind The Face și You And I.

Odată cu lansarea albumului Unbreakable din anul 2004, fanii Scorpions au adus trupa din nou pe primul loc în topuri, deoarece Scorpions nu au mai scos un album „pure rock”.

În 2007 penultimul album al trupei: „Humanity: Hour 1”. Scorpions au început Humanity Tour în iunie 2007 în SUA, iar pe parcursul turului care a durat 2 ani și jumătate, au concertat pe data de 10 noiembrie 2007  și în Capitala Culturală Europeană de la acea vreme, la Sibiu, iar pe 23 octombrie 2008 au concertat la Craiova. Melodii importante de pe „Humanity: Hour 1”:Hour 1, Humanity, 321, The Game Of Life și The Future Never Dies.

Anul  2009 aduce un nou album, „Sting in the Tail” va fi lansat în luna martie, dar în același timp, fanii au primit o veste cutremurătoare: acesta avea să fie ultimul album lansat de trupă, membrii trupei hotărând că a venit vremea să pună punct unei cariere care va dura aproape 50 de ani. Totuși, membrii trupei au promis fanilor că vor susține un turneu ce va dura cel puțin 3 ani (acest fapt nu s-a mai întâmplat din 1984) și că vor concerta în cât mai multe țări cu putință. Albumul „Sting in the Tail” conține, la fel ca și precedentele, atât melodii hard-rock („Sting in the Tail”, „Raised on Rock”, „Turn You On”), cât și balade („Sly”, „Lorelei” sau „The Good Die Young”).

Pe 9 iunie îi puteți vedea la Zona Arena, concertul va fi organizat de compania Project Events. Prețul biletelor la „Get Your Sting And Blackout World Tour”, variază între 128 si 350 ron.

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=xQS-NhBaq0U&feature=related[/pro-player]
Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: