Actorul Vlad Ivanov distribuit intr-un film de 40 milioane $ la Hollywood

Date:

de Mircea Jianu 

Se pare ca Hollywood-ul a inceput sa fie luat cu asalt in ultimii ani si de mari actori ai scenei si filmului romanesc in productii mai mult sau mai putin cunoscute. Unul dintre cele mai noi exemple elocvente il constituie si distribuirea actorului roman Vlad Ivanov (4 luni 3 saptamani si 2 zile, Politist, adjectiv) intr-o super-productie hollywoodiana – Snowpiercer (2013). Distributia filmului este mai mult decat de interesanta, printre partenerii de platou ai actorului numarandu-se Chris Evans (Captain America – The First Avenger), Ed Harris (The Rock, The Way Back), Tilda Swinton (The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe, Burn After Reading) sau Jamie Bell (Billy Elliot, The Eagle).

Povestea filmului, al carui buget ajunge la aproape 40 milioane $, este plasata intr-o lume post apocaliptica in care mare parte a globului a fost acoperit de zapada, iar singura modalitate de transport este Transperceneige (Tren al zapezii), si care este centrele de existenta a doua tabere: cea a saracilor luptand pentru supravietuie si cea a celor cu o viata luxoasa. Dar aici va porni, se pare, o lupta pe viata si pe moarte al carui deznodamant este incert… Regizorul pelicului, Joon-Ho Bong, un regizor coreean aflat la prima sa pelicula de acest calibru, a ales drept locatii pentru filmare platourile Barrandov Studio din Praga, Cehia, dar si unele cadre naturale din ghetarul Hintertux, din Tirol, Austria.

Rolul pe care il va detine Vlad Ivanov se pare a fi cel al personajului negativ principal, ceea ce constituie unul dintre cele mai mare ascensiuni ale unui actor din Romania intr-o productie de acest gen, dupa Marcel Iures in Hart’s War (2002) sau Maia Morgenstern in The Passion of the Christ (2004). Aceatsa se pare ca nu este primul sau rol intr-o productie straina, printre peliculele in care a mai putu fi urmarit putandu-se enumera The Whistleblower (2010), The Concert (2009) sau Second in Command (2006), cu Jean-Claude Van Damme, in rolul principal. De asemenea, este cunoscut publicului roman din spoturi publicitare, dar si din productii autohtone, printre cele mai bune roluri numarandu-se cel al polististului Anghelache (Politist, adjectiv), rol pentru care in 2009 a fost recompensat cu premiul GOPO pentru cel mai bun rol secundar.

Snowpiercer are la baza un roman graphic frantuzesc “Le Transperceneige”, semnat de Jacques Lob. Coproductia Koreea-S.U.A. urmeaza sa apara pe marile ecrane in prima jumatate a anului viitor si se pare a fi un candidat la premiile Academiei Americane de Film. foto: cinemagia

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...