Vernisaj|“ARTA LA PACHET”

Date:

Am fost zilele trecute la vernisajul expozitei de grup numita “ARTA LA PACHET” ce a avut loc la cinematograful PATRIA. A fost un eveniment deosebit prin prisma atmosferei de sarbatoare ce a fost creata de tinerii artisti care au partcipat. Organizatorii acestui eveniment au fost: Organizatia Civica Alternative si Young Leaders for a United Europe in colaborare cu Romania Film si Clubul Presei Transatlantice. Expozitia cuprinde in total 35 de lucrari: fotografie, pictura, ilustratie si banda desenata, semnate de patru tineri artisti: Ana-Maria Iana, Roxana Ciucalau,  Oana Popescu si Mihai Grajdeanu. Aceste lucrari pot fi achizitionate de colectionari, arta la pachet fiind o expozitie cu vanzare 🙂  Perioada  de expunere:14 iulie-12 august

In deschidere i-am urmarit pe  Prof. univ.dr. Adrian Cioroianu, Alexandru Ciubotariu – Coordonator Muzeul Benzii Desenate, Octav Ungureanu – Coordonator revista COMICS
Despre artisti:
FOTOGRAFIE- Ana-Maria Iana
www.anaiana.ro
Am implinit 25 de ani pe 8 mai. Am terminat Facultatea de Litere, sectiunea Comunicare Sociala si Relatii Publice si nu am studii legate de arta.
Fotografia m-a atras cu mult inainte sa avem o relatie pentru ca lupta cu faptul ca in 90% din timpul in care ne folosim vederea nu vedem. Iesim din casa cu ochii deschisi, dar nu parcurgem cu ei o realitate ci o imagine generica pe care o avem despre ea. E o imagine care ne facem sa ne oprim la semafor, dar care, luata ca atare, e doar un mod impersonal de a vedea fara a proiecta in tine ce vezi. Eu pun mana pe aparat pentru a stabili un contact cu ce exista, pentru a pipai realul unde nu a mai fost pipait si, astfel, pentru a ma simti si eu, la randul meu, mai vie.
Pozele mele sunt incercari de a spune povesti. Dar povestile mele nu sunt niciodata spuse pe de-a-ntregul, sunt bucati de puzzle iar piesa care completeaza imaginea e la tine, cel care priveste. Eu nu fac afirmatii prin pozele mele, pun intrebari si semnalizez lucruri care ma scot din inertie sau ma fac sa simt ceva. Si odata gasita povestea, musc din ea cu aparatul sperand ca poza o sa dea mai departe vibratia care m-a facut sa apas pe buton.
PICTURA- Roxana Ciucalau
Am 23 ani, nascuta in Galati, resedinta stabilita in
Bucuresti. Am absolvit:  2007  Liceul de Arta „Dimitrie Cuclin” Galati 2010  Facultatea de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii Nationale de Arte
Bucuresti, sectia Arta Murala. In prezent, masterand in cadrul U.N.A., F.A.D.D, sectia Arta Murala.
Privind din propria perspectiva, dintre toate domeniile artei, pictura prin caracteristicile sale prefateaza cel mai bine trairile interioare pe care astfel incerc sa le impartasesc celorlalti prin forma si culoare. Aceasta pasiune a inceput sa prinda contur datorita profesorilor de exceptie. Asadar, primele interactiuni cu arta, mi-au deschis un bogat orizont al imaginatiei care a marcat demersurile
artistice de-alungul anilor.
Picturile mele au o tenta decorativa in prim plan este silueta umana, care uneori este doar sugerata. Urmarind un prototip esentializat prin repetarea acesteia, se incearca elaborarea unui spatiu organizat. Aceasta unitate a elementelor permite realizarea unor jocuri cromatice variate, armonizate prin transparente.
ILUSTRATIE- Oana Popescu
Am 21 ani, nascuta în oraşul Braşov. In prezent studenta  la Universitatea Naţională de Arte Plastice din Bucureşti în anul trei de studii specializarea sculptură.
Trăiesc printre schiţe, culori, îmi modelez bucuriile, tristeţiile, curajul şi sensibilitatea, mă încarc de fiecare dată în acest univers artistic.
Drumul unui artist este presărat cu cele mai intense clipe.
Doresc să-i ofer privitorului o imagine semnificativă, profundă a  omului din spaţiul rural cu frumuseţea,  împovărările acestora de zi cu zi mascate sub o alură uşor ironică, comico-tragic.
Intenţia mea este de a face o documentare mai bogată , amănunţită, uşor ironică dar foarte reală a omului şi situaţia lui în societăţiile tradiţionale, care nu este deloc uşoară. Omul societăţiilor tradiţionale este un homo religious, dar comportamentul lui se înscrie în comportamentul general al omului.
In ilustratiile mele sunt prezentate personaje haioase care surprind
aspecte diferite ale vieţii de zi cu zi; oameni şi obiceiuri, fapte şi consecinţe, portrete, expresii, atitudini de resemnare, sau o luptă pentru supravieţuire, toate acestea creează o imagine reală, dură sau mai puţin încurajatoare, şi care totuşi prezintă o notă moralizatoare.
BENZI DESENATE- Mihai Grajdeanu
Am 24 de ani, sunt nascut in Mangalia, stabilit in Bucuresti.
Cea mai indepartata amintire cu mine desenand ar fi la varsta de 7-8 ani,
de ziua mamei pe felicitarile de 8 martie faceam un mic desen, la fel si pe
scrisorile catre mos Craciun. In aceeasi perioada in fiecare zi de 1 iunie in Mangalia se organiza desenul pe asfalt. Pe faleza din Mangalia unde acum se afla aleea stelelor zeci de copii se adunau si participau printre care eu si fratele meu. Din cate mai tin minte am castigat premii acolo.
Primele benzi desenate am inceput sa
le fac undeva intre 11 si 14 ani sunt creionate pe foi A4 ,
unele chiar sunt colorate.  Pana in prezent mi s-au publicat cateva benzi desenate : Dupa Gratii, Ciutanul vol I si Legendele Dacilor.
Plansele din expozitie fac parte dintr-o poveste despre
Romania in al doilea razboi mondial. Aceasta banda desenata
este realizata in cinstea  veteranilor de razboi si in memoria
soldatilor romani morti  in lupta pentru eliberarea Basarabiei.
Impreuna cu scenaristul Toderascu Andrei as dori sa  continui
aceasta poveste si sa o publicam ca un roman grafic.
In prezent fac parte din grupul de tineri artisti BD al revistei COMICS. Sustin ateliere de benzi desenate pentru copii prin tara si lucrez la continuarea trilogiei cu CIUTANUL VOL II .
Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...