10 Curiozitati – Trupa „The Beatles” din 1960

Date:

The Beatles este una dintre cele mai cunoscute trupe din istorie, iar influența lor asupra culturii populare se face simțită și astăzi. Deși pot fi considerate știri vechi de unii, fanii lor sunt încă curioși de muzica lor, de viața lor și de alte fapte interesante. Iată zece curiozități despre The Beatles pe care poate nu le cunoști:

În primul rând, trupa a fost numită inițial The Silver Beetles înainte de a o schimba în The Beatles. Un alt fapt distractiv este că Ringo Starr a fost de fapt ultimul membru care s-a alăturat trupei ca baterist – chiar dacă acum este cunoscut drept unul dintre cei mai buni baterişti din istorie! În al treilea rând, John Lennon a scris peste 140 de cântece pentru The Beatles în timpul petrecut cu ei.

În al patrulea rând, în 1967, Paul McCartney a scris „Penny Lane”, care a fost inspirat de un indicator stradal lângă locul în care a crescut în Liverpool.

Ce stim despre The Beatles?

Beatles sunt, fără îndoială, cel mai influent grup din istoria muzicii populare. Trupa, formată din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, s-a format la Liverpool în 1960. Printr-o combinație de talent și noroc, The Beatles a ajuns rapid la faimă prin lansarea primului lor single „Love Me Do” în octombrie. 1962.

De-a lungul carierei, au lansat unele dintre cele mai emblematice piese precum „Help!”, „I Want To Hold Your Hand” și „Hey Jude”. În 1964, au devenit un fenomen la nivel mondial, după ce au apărut la The Ed Sullivan Show, care a fost urmărit de 73 de milioane de telespectatori din toată America. Acest lucru i-a transformat într-un succes internațional, vânzând peste 725 de milioane de discuri până în prezent, făcându-i unul dintre cele mai bine vândute trupe muzicale vreodată.

John Lennon

John Lennon a fost un muzician, compozitor și activist politic revoluționar al secolului al XX-lea. S-a născut în Liverpool, Anglia, în 1940 și este cunoscut cel mai bine pentru că este membru al uneia dintre cele mai mari grupuri muzicale create vreodată: The Beatles. John a fost principalul compozitor al grupului și a contribuit la statutul lor de una dintre cele mai de succes trupe din istorie.

Cariera sa muzicală sa extins cu mult dincolo de timpul petrecut cu The Beatles; a înregistrat, de asemenea, câteva albume solo care au continuat să-și exprime convingerile despre libertatea personală, precum și despre justiția socială. Pe lângă faptul că este un artist fenomenal, John a fost activ politic de-a lungul vieții și a vorbit adesea împotriva războiului și a nedreptății. Activismul său a inspirat mulți oameni din întreaga lume care l-au apreciat pentru curajul și pasiunea de a face schimbarea.

Paul McCartney

Paul McCartney a avut o influență majoră în industria muzicală încă din zilele sale cu The Beatles. Este unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni și compozitori ai tuturor timpurilor, care a scris unele dintre cele mai iconice cântece din istorie. Impactul său asupra culturii pop și a lumii muzicii este incomensurabil și continuă să fie o figură importantă astăzi.

Ca membru al trupei The Beatles, Paul McCartney a scris multe melodii de succes care sunt încă cântate popular astăzi, inclusiv „Hey Jude”, „Let It Be” și „Yesterday”. Aceste melodii au devenit clasice atemporale pentru generațiile viitoare. Pe lângă faptul că a scris cântece memorabile pentru The Beatles, Paul a scris și hituri post-Beatles, precum „Band On The Run” și „Live And Let Die”, care erau ambele populare la acea vreme.

George Harrison

George Harrison a fost un muzician legendar și membru al trupei The Beatles. S-a născut la Liverpool, Anglia, pe 25 februarie 1943 și de la o vârstă fragedă a avut un interes pentru muzică. La doar 16 ani, George și-a format propria trupă cu prietenii din copilărie John Lennon și Paul McCartney, numită The Quarry Men.

De acolo s-a născut trio-ul care avea să devină una dintre cele mai cunoscute trupe din istorie. George nu numai că și-a arătat talentele muzicale în cadrul The Beatles, dar s-a dovedit și un compozitor talentat, contribuind la unele dintre cele mai atemporale hituri ale lor, cum ar fi „Here Comes the Sun”, „Something” și „While My Guitar Gently Weeps” .

Ringo Starr

Ringo Starr este bateristul The Beatles, poate cea mai influentă trupă din toate timpurile. Stilul său unic de tobe și personalitatea amabilă au contribuit la succesul și faima lor internațională. Cu zâmbetul său strălucitor, pălăriile pline de plăcere și ținutele asortate cu alți membri ai trupei, Ringo s-a remarcat întotdeauna ca personaj în spectacolele The Beatles.

Talentul său din spatele tobei a fost adesea trecut cu vederea, deoarece a fost umbrit de priceperea în compoziție a lui John Lennon sau de chitara iscusită a lui George Harrison. Dar fără umplerile creative ale lui Ringo pe piese precum „Rain” sau „Tomorrow Never Knows”, The Beatles nu ar fi atins același nivel de statut iconic pe care îl au acum.

Cele 10 curiozitati

1. Paul McCartney a scris piesa „Yesterday” în mai puțin de 15 minute.

2. John Lennon a fost primul membru The Beatles care a început să poarte ochelari.

3. Prima piesă a lui The Beatles a fost lansată în 1962 și se numea „Love Me Do”.

4. Paul McCartney a fost primul membru al grupului care a înregistrat un solo.

5. George Harrison a fost primul membru The Beatles care a învățat să cânte la chitară.

6. The Beatles au primit numele lor din către John Lennon, inspirat de insecta beatles, care se găsește în America de Nord.

7. În 1963, The Beatles au fost primul grup din Marea Britanie care și-a lansat un album în Statele Unite.

8. The Beatles au fost prima trupă britanică care a făcut turneu în Statele Unite.

9. Prima piesă de pe albumul „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” se numește „Strawberry Fields Forever”.

10. The Beatles au avut primul lor concert înăuntru, în cadrul unei stațiuni de vacanță din Anglia, în 1961.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
DIGITALhttp://www.revistaomf.ro
Blogger pasionat de Tehnologie, IT, fotografie si videografie. Scriu in categoriile: Film si IT&Games, prezent in online de 15 ani, in prezent atentia indreptata catre optimizarea SEO si Social Media. Foarte atent la detaliu, cred ca sunt putin perfectionist! Online pe www.revistaomf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...