Proiectele teatrului Masca in 2014, prima premiera a anului; Negutatoarea din Venetia

Date:

negutatoarea din venetia - mascaMasca este un teatru tanar, acesta a luat fiinta la mijlocul anilor `90, iar prin prisma acestui fapt a avut curajul sa lanseze provocari catre publicul spectator tot mai inedite. Se spune despre tineri ca sunt „cu idei”, iar teatrul Masca s-a apropiat de public prin prisma comunicarii eficiente a proiectelor teatrale in spatiul online si social media, astfel a devenit -sper eu – un reper din acest punct de vedere pentru institutii similare din Romania.

Duminică 2 februarie, ora 19.00 – NEGUŢĂTOAREA DIN VENEŢIA,

Negutatoarea din Venetia

Piesa reprezintă o poveste inedită despre inteligența și viclenia feminină și despre cum acestea pot ieși învingătoare într-o lume de bărbați. ( Michele Modesto Casarin)

„Poetica nemuritoare a lui Shakespeare dintr-una din cele mai complexe piese ale lui și mecanismele inconfundabile din Commedia dell Arte – costumele, măștile, jocurile bazate pe confuzii de limbaj și situație, fascinantele lazzi, ritmul – oferă șansa unei interpretări cu totul noi. Negutatoarea din Venetia reprezintă o poveste inedită despre inteligența și viclenia feminină și despre cum femeile pot ieși învingătoare într-o lume de bărbați.”, declară Mihai Mîlaimare, Directorul Teatrului Masca.

Am stat de vorba cu domnul Stefan Livadaru  de la Teatrul Masca despre proiectele ce vor urma pentru teatrul bucurestean in anul 2014, astfel am aflat ca in prima parte a anului vom avea doua premiere, iar in cea de-a doua vor urma alte surprize pentru publicul spectator.

Interviu – „Proiecte 2014”: Teatrul Masca

Masca s-a dezvoltat in doua directii:

– Prima este cea a teatrului de strada (unda paleta de spectacole pleaca de la Clovni, commedia dell arte, teatru medieval, marionete mari, living statues etc.) avand actori cu mijloce de expresie foarte diverse: clovnerie, jonglerie, instrumente, step, pantomima, living statues, manuire marionete mari de 2 m, dans, cantat live, acrobatie etc.

– a doua este cea a spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fără cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor, depozitarul unic al misterului teatral, conform site-ului oficial.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...