Masca este un teatru tanar, acesta a luat fiinta la mijlocul anilor `90, iar prin prisma acestui fapt a avut curajul sa lanseze provocari catre publicul spectator tot mai inedite. Se spune despre tineri ca sunt “cu idei”, iar teatrul Masca s-a apropiat de public prin prisma comunicarii eficiente a proiectelor teatrale in spatiul online si social media, astfel a devenit -sper eu – un reper din acest punct de vedere pentru institutii similare din Romania.
Duminică 2 februarie, ora 19.00 – NEGUŢĂTOAREA DIN VENEŢIA,
Negutatoarea din Venetia
Piesa reprezintă o poveste inedită despre inteligența și viclenia feminină și despre cum acestea pot ieși învingătoare într-o lume de bărbați. ( Michele Modesto Casarin)
„Poetica nemuritoare a lui Shakespeare dintr-una din cele mai complexe piese ale lui și mecanismele inconfundabile din Commedia dell Arte – costumele, măștile, jocurile bazate pe confuzii de limbaj și situație, fascinantele lazzi, ritmul – oferă șansa unei interpretări cu totul noi. Negutatoarea din Venetia reprezintă o poveste inedită despre inteligența și viclenia feminină și despre cum femeile pot ieși învingătoare într-o lume de bărbați.”, declară Mihai Mîlaimare, Directorul Teatrului Masca.
Am stat de vorba cu domnul Stefan Livadaru de la Teatrul Masca despre proiectele ce vor urma pentru teatrul bucurestean in anul 2014, astfel am aflat ca in prima parte a anului vom avea doua premiere, iar in cea de-a doua vor urma alte surprize pentru publicul spectator.
Interviu – “Proiecte 2014”: Teatrul Masca
Masca s-a dezvoltat in doua directii:
– Prima este cea a teatrului de strada (unda paleta de spectacole pleaca de la Clovni, commedia dell arte, teatru medieval, marionete mari, living statues etc.) avand actori cu mijloce de expresie foarte diverse: clovnerie, jonglerie, instrumente, step, pantomima, living statues, manuire marionete mari de 2 m, dans, cantat live, acrobatie etc.
– a doua este cea a spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fără cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor, depozitarul unic al misterului teatral, conform site-ului oficial.