PIESA NOUA: Directia 5 – Iti multumesc

0
1098

Directia 5 este o trupă de muzică românească, înfiinţată în anul 1991. De-a lungul anilor, această trupă a  abordat diferite genuri de muzică: rock alternativ, baladă rock, electronic-rock, pop-rock, instrumental, uneori club-house (ca de exemplu, piesa  „Unde eşti?” ). Fondatorul trupei a fost Marian Ionescu (chitară bas, pian, compozitor), componenţa trupei fiind întregită de: Dragoş Bădoi (voce), Cătălin Onoiu (clape), Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară, voce), Vlaicu Giurgea (chitară ).

Într-un timp scurt, formaţia a inregistrat albumul lor, de debut numit „La Vulturul de mare cu peştele în ghiare” . În 1992, solistul Dragoş Bădoi a fost înlocuit pentru scurt timp de către Cristian Roman (în prezent lider al trupei The Teachers Orchestra), urmat de Toni Şeicărescu (Krypton), cu care au înregistrat albumul „Seductie”. Acest album conţine şapte cântece şi a fost foarte apreciat de public. Unele dintre piese, cum ar fi Seductie, Bogdan Barosanu, Texaco,  Scufiţa Roşie, Vrăjitoarea, au devenit hit-uri mari la acel moment. În timpul concertelor lor, trupa a câştigat o mulţime de fani. La sfârşitul anului 1993, Directia 5 urca pe scena Teatrului „Ion Creangă”, într-un spectacol foarte original pentru acele zile. Concertul a avut loc cu uşile închise. Trupa a folosit acest material audio mai târziu, în scopul de a înregistra un material live, numit „IN DI ANKA live”. În 1994, trupa a lansat albumul „Pantofi de lac”  şi, de asemenea, au colaborat cu Loredana Groza pentru albumul ei „Atitudine”.  Albumul a fost lansat pe 08 aprilie 1994, la magazinul de muzică din Bucureşti, în prezenţa unui public numeros, care a provocat un blocaj de trafic pe „Calea Victoriei”. În mai 1994, cu ajutorul şi implicarea Radio Contact şi a Mariei Popescu, în prezent soţia lui Iulian Vrabete de la Holograf,  a fost înfiinţat  primul fan club oficial pentru Direcţia5.

În 1995, chitaristul Vlaicu Giurgea şi Toni Şeicărescu au parasit trupa, ultimul fiind înlocuit de Gabi Nicolau (Krypton). Trupa a cantat la festivalul „Cerbul de Aur” în septembrie, acelaşi an. În 1996, au existat unele lupte în cadrul trupei, Marian Ionescu fiind acuzat de către Răzvan Mirică, Florin Ionescu şi Cătălin Onoiu că el este interesat doar de cariera sa proprie, restul trupei considerandu-se a fi reala trupa Directia 5. Se pare ca Loredana Groza a provocat ruptura trupei Directia 5. Timp de un an, au existat două benzi numite Directia 5.

Directia V: Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară solo, voce, compozitor), Cătălin Onoiu (clape), Mircea Preda „Burete” (bas) şi Răzvan Fodor (solist). În 1997, această nouă trupă a înregistrat albumul „Der Genius”. Acest album conţine şapte cântece în limba engleză, compuse de către Răzvan Mirică şi Florin Ionescu. Acesta este primul album înregistrat de către o trupa rock românească în colaborare cu o orchestra filarmonica George Enescu, precum şi în colaborare cu un cvartet de coarde.

În scopul de a evita confuzia referitoare la existenţa a două benzi cu acelasi nume, Florin Ionescu (tobe, voce), Răzvan Mirică (chitară solo, voce, compozitor), Bobby Stoica (clape) – în prezent, la Voltaj, Mircea Preda (bas) şi Toni Şeicărescu (voce) – care s-au întors din Olanda, după mulţi ani, au încercat să lanseze un nou proiect numit „Noua Romă”. Din păcate, acest proiect nu a fost de succes şi că nu a existat nici un nou album. În timpul unui program de televiziune pe postul naţional de televiziune, trupa a cântat două melodii: Strada mea şi Liber.

Loredana & Directia 5: Marian Ionescu (bass, clape, compozitor), Nicu Damalan (chitară solo, ex-Esperando, Krypton), Emanuel Gheorghe (clape, ex-Rosu si Negru, Voltaj ’88, mai târziu Feedback, Camioane -n mulţime) şi Marius Keseri (tobe, ex-Quartz, Voltaj, Vali Sterian şi Compania de sunet, Metrock, Voltaj ’88) .

După mai mulţi ani, Directia V, s-a divizat, din 1998 şi doar una dintre cele două benzi a continuat: Directia 5 cu Marian Ionescu, Nicu Damalan, Marius Keseri şi Cristi Enache. Au inregistrat albumul „Superstar”, în 1999.

Discografie:

* 1992 – „La Vulturul de mare cu peştele version ghiare”
* 1993 – „seductie”
* 1994 – „Pantofi de lac”
* 1994 – „In Di Anka Live”
* 1997 – „Der Genius” (Directia V)
* 1999 – „Altul mai bun” (maxi-single)
* 1999 – „Superstar”
* 2000 – „Cantece noi cu Directia 5”
* 2001 – „Esti stilul Meu” (maxi-single)
* 2001 – „Octombrie”
* 2001 – „Directia 5 Live”
* 2002 – „Duete”
* 2002 – „De 10 ani – Vol. 1.”
* 2002 – „De 10 ani – Vol. 2.”
* 2003 – „Cu Nimeni Nu te-as înlocui” (DVD)
* 2004 – „Promisiuni”
* 2005 – „O zi de primavara”
* 2006 – „Satisfacţie – Live”
* 2006 – „Satisfacţie – Live” (DVD)
* 2006 – „Ambiental”
* 2007 – „Impresii Personale”
* 2008 – „Ambiental cosmic”
* 2008 – „Aniversare”
* 2009 – „Emotie”
* 2009 – „Live in Studio”
* 2010 – „Declaraţie de dragoste”
* 2010 – „Romantic”

Vă prezentăm azi piesa „Iti multumesc” de pe cel mai recent album Directia 5 – „Clasic”:

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=mbW-CfcdHPo&feature=related[/pro-player]

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: