Jacqueline Bisset ştie cam tot despre actorie

Date:

Actriţa Jacqueline Bisset, invitatul special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) spunea recent, că lucrurile cele mai importante pe care le-a învăţat despre actorie au venit din experienţa de viaţă, dar şi de la actriţe precum Jeanne Moreau. Actriţa vorbea în presa online din România, despre cel mai greu rol din cariera sa, despre motivele care au făcut-o să creadă toată viaţa în iubire, dar şi despre alegerea sa de a se implica în calitate de producător într-un serial TV. Jacqueline Bisset urma să primească la gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, premiul special pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale. Jacqueline Bisset crede că esenţa lucrurilor, care îi motivează pe oameni, este iubirea şi, poate într-un fel, dragostea care este o parte din motivaţie. În schimb, lumea, economia mondială, politica toate acestea par să aibă ca scop acumularea de bani şi putere. Jacqueline nu are un punct de vedere definitiv în ceea ce priveşte viaţa în general dar crede că tandreţea şi grija, sunt lucruri esenţiale vieţii. Nu vorbeşte prea multe despre România pentru că nu o cunoaşte foarte bine. Dacă ar fi să vorbească despre sine ar fi capabilă de foarte multe lucruri, chiar  dacă a trebuit să lupte pentru asta. Din cauza aceasta s-a implicat în serialul „Rich and Famous” pe post de coproducător. A vrut să joace rolul unei femei cu multă personalitate, o femeie intelectuală. Pe de altă parte, a fost şi binecrescută. Credea că dacă o persoană este mai în vârstă decât ea, dacă are puţin mai multă experienţă, ar trebui să o asculte. Lucru bun, de altfel, până la un punct. « Vine un moment când propriile sentimente sunt foarte puternice şi vrei să mergi mai departe şi nu este uşor să mergi mai departe, într-o societate masculină, în Statele Unite de astăzi. Când am încercat să intru în această industrie nu a fost plăcut » mărturisea recent vedeta.

Legătura cu partenerii ei de film, a meritat!

 Pe de altă parte, viaţa a direcţionat-o către actriţe, precum Jeanne Moreau, ori  combinaţia dintre Jeanne Moreau şi anumiţi regizori. Faptul că a văzut multe filme bune a determinat-o să fie o actriţă bună şi curajoasă în lupta cu viaţa. Legat de rolurile pe care le-a jucat a fost un film de acţiune, numit „Adâncurile/ The Deep”. A trebuit să se confrunte cu teama de apă. A filmat timp de cinci luni, trei luni în apă, făcând scufundări. Acest lucru a fost o experienţă care a făcut-o mai puternică pentru că oamenii cu care a lucrat erau extraordinari. Scenariul era o poveste de aventuri. Potrivit artistei, următorul film al său care va apărea este „The Two Jacks”. Speră, printre altele, că a sa colaborare cu Dennis Hopper („The Last Film Festival” – n.r.) va fi gata în sfârşit şi va apărea în curând. Pentru că acest proiect a fost unul amuzant, jucând aici rolul unei actriţe italiene. Este vorba de fapt despre o comedie.

Născută pe 13 septembrie 1944, în Weybridge, Marea Britanie, Jacqueline Bisset are o carieră impresionantă, ce cuprinde peste 80 de apariţii în filme de cinema şi producţii TV. Star al marelui ecran încă din anii ’60, Jacqueline Bisset s-a făcut remarcată rapid, reuşind să câştige aprecierea criticii şi publicului deopotrivă, prin rolurile sale pline de forţă şi farmec. A debutat în filmul „Fundătura / Cul-de-sac”, regizat de Roman Polanski, cu Donald Pleasence în rolul principal. A fost distribuită apoi în „Doi la drum/ Two for the Road” (1967), alături de Audrey Hepburn, iar primul rol important l-a primit în „The Cape Town Affair„, în 1967, alături de James Brolin. Rolul care a făcut-o celebră este cel al iubitei lui Steve McQueen în filmul de acţiune „Locotenentul Bullitt„, lansat în 1968. Anul următor îi va aduce prima nominalizare la Globurile de Aur, la categoria „starul debutant al anului”, pentru interpretarea ei din „The Sweet Ride”. Jacqueline Bisset a fost unul din numele mari de pe afişul savuroasei comedii „Aeroportul/ Airport”, în regia lui George Seaton, nominalizată la nouă categorii ale premiilor Oscar 1971, printre care şi „cel mai bun film”. Recunoaşterea europeană a obţinut-o în 1973, când apare în „Noaptea americană/ La nuit americaine” a lui François Truffaut, film ce îi asigură un binemeritat loc între cei mai importanţi actori ai perioadei. Şi-a consolidat renumele în Statele Unite cu „The Deep” (1977), un film cu Robert Shaw şi Nick Nolte, care i-a făcut pe cei de la Newsweek să declare că „este cea mai frumoasă actriţă a tuturor timpurilor”. A fost nominalizată, din nou, la Globul de Aur pentru comedia „Who Is Killing the Great Chefs of Europe?”, din 1978, iar curând după aceea apare în „Rich and Famous”, alături de Candace Bergen. În 1984, rolul din „Under the Volcano” i-a adus o nouă nominalizare la Globul de Aur. A jucat alături de unii dintre cei mai mari actori ai ultimelor decenii. Numele său a apărut pe afişele filmelor „The Life and Times of Judge Roy Bean” şi „When Time Ran Out„, alături de Paul Newman. Totodată, Albert Finney, Mickey Rourke, Anthony Perkins şi Michael York i-au fost colegi de distribuţie în mai multe producţii. A lucrat pentru regizori precum François Truffaut, Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen, Sidney Lumet şi George Cukor.

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...

Erika Isac si mesajul piesei Macarena

Putem sa privim mesajul piesei Macarena semnată de Erika...

Cum să transformi o petrecere de copii într-o aventură magică cu ajutorul animatorilor la petrecere

Rolul Animatorilor la Petrecere în Transformarea unei Petreceri de...

Comedybox.ro, merita banii ?

Mi-am facut abonament la platforma comedybox dupa aproximativ 2-3...