Interviu exclusiv Leo Iorga&Pacifica

Date:

“Lumea nu asteapta de la noi sa cantam ca Voltaj.”

Leo Iorga si Pacifica au lansat de curand albumul “Dupa ani si ani…” sub egida CATMUSIC, ocazie cu care am stat de vorba cu membrii trupei. Am vorbit despre album, piata muzicala din Romania, posibilitatea unei noi abordari pentru Pacifica, dar si multe alte subiecte. Va invitam sa aflati singuri din interviul urmator:

Redacia4Fun: Care au fost reactiile publicului la albumul precedent, “O alta tacere” cu piese originale?

Pacifica:In momentul in care le-am cantat pe scena au fost ok, feedback-ul aparitiei albumului pe piata au fost ok. Cronicile au fost si ele bune, echilibrate; lumea se astepta la piese mai dinamice. Albumul nu  a ramas foarte mult pe piata si de aceea au aparut post album mai multe confuzii si a venit Leo cu ideea aparitiei unui album „best of ” care sa cuprinda o mare parte din cariera lui muzicala.

Redactia4Fun: Aceasta era si urmatoarea mea intrebare: De ce ati ales aceasta varianta de album best of?

Leo Iorga: Dupa ani si ani…face o trimitere clara la perioada `88-2005 si rolul lui a fost de a lamurii confuziile Compact cu Paul Ciuci, Compact cu Leo Iorga, o nebunie care nu ne serveste niciunuia  dintre noi. Am considerat ca cel mai bine ar fi branduirea unui material. Aici exista materialul in esenta tare: Cargo- 2 piese, Compact-6 piese, Schimbul 3 si 5 piese de la Pacifica. Este si o istorie a carierei mele si o rebranduire. Initial in trupa Pacifica eram inclus ca si solist si avand in vedere colaborarile trupei cu alti solisti am zis sa fie trupa de sine si Leo Iorga.

Redactia4Fun: In legatura cu noul material “Dupa ani si ani…”,  in ce masura piesele au fost reorchestrate?

Pacifica:Doar la sunet, au fost aduse in 2010, au fost reimprimate. Schimbari in orchestratie nu sunt. Nu am facut variante dance, techno. Lumea asteapta de la noi sa cantam ca acum 25 de ani, nu asteapta sa cantam ca Voltaj.

Redactia4Fun: Apropo de acest lucru, nu v-ati gandit sa faceti 2-3 piese noi care sa abordeze un stil diferit? Nu neaparat sa le remixati pe cele vechi.

Pacifica: Nu, lumea ne vrea pe noi asa cum suntem. Oamenii care asculta muzica noastra sunt in general oameni care au trait tineretea noastra impreuna cu noi si ei sunt principalul nostrum public. Totusi nu trebuie sa uitam ca in muzica exista o mare ciclitate; muzica ascultata de parinti o descopera copiii dupa vreo 25 de ani:  ”Stai ma ca asta e muzica misto “ J), isi spun. Nu are rost sa schimbi ceva ce e bine, publicul e cel mai important membru al formatiei.  Singura chestie pe care am face-o ar fi sa scoatem un album  unplugged cu piesele pe care le cantam noi.

Redactia4Fun: Din dorinta de a promova piesele cat mai bine, din dorinta de a putea ajunge la un public cat mai larg se poarta remixurile: Sunteti dispusi sa oferiti vocile unor dj pentru a reinterpreta hiturile voastre?

Pacifica:As da, cu mare placere vocile unui tanar dj talentat care simte piesele si sa le remixeze ,dar in nici un caz noi membrii trupei. Noi nu mai avem idei de genul asta 😀 Vocile trebuiesc date cuiva care este in muzica asta si o simte.

Redactia4fun: Se poarta piesele in limba engleza, v-ati gandit la acest lucru?

Pacifica: Este pentru generatia noua care s-a orientat catre piata occidentala.

Redactia4fun: In ce masura considerati ca Rock-ul a ramas in preferintele publicului?

Pacifica: In mare masura a ramas in preferintele publicului, cu toate ca a existat o perioada de cadere la inceputul anilor `90. In anii 98-2000 se difuzau foarte multe manele. Trupele de Rock acum au sali pline. Dupa 89 au fost cautari in muzica, daca era un trend afara imediat il preluam si la noi. Noi am preluat in industria de afara numai rele. O industrie muzicala nu am importat-o, dar pentru asta trebuie sa ai si un stat de drept.

Redactia4fun: Ce asteptari aveti de la albumul “Dupa ani si ani…
Pacifica: Momentan a fost doar o lansare de album pentru presa cu ocazia distribuirii materialului, dar va exista si un concert in momentul in care imi va permite   sanatatea.

Redactia4fun:V-ati gandit sa lansati un tanar talentat care se afla la inceputul carierei alaturi de Pacifica, care este o trupa formata din muzicieni cu experienta?

Pacifica:Nu ne-am gandit, dar daca s-ar ivi ocazia, de ce nu?

Redactia4fun:Ce piese v-au placut in 2010?
Pacifica:
Piesa trupei  Taxi: idee, text, clip.

Redactia4fun: Multumim

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...