Filmare „IMAX”, viitorul in cinema?

Date:

„Cavalerul negru”  a fost  primul blockbuster filmat de o mare casa de productie, utilizand tehnica IMAX, prin care întreg câmpul vizual al spectatorului este acoperit in momentul in care vizioneaza productia cinematografica.

Din acel moment, tot mai multi producatori au incercat sa realizeze astfel de productii, problema fiind de fapt dimensiune camerei de filmat, greutatea ei si timpul necesar incarcarii unei astfel de camere.Camera IMAX are aproximativ 100 de kilograme goală şi aproximativ 150 de kilograme încărcată cu suficient film cât să-ţi ajungă două minute şi jumătate. O cameră pe 35mm poate ajunge să coste peste 500.000 de dolari, îţi imaginezi la cât ajunge una IMAX. De fapt studiourile nici măcar nu deţin (cel puţin deocamdată) astfel de camere, ci preferă să le închirieze de la IMAX, pe sume negociabile. Cum numărul de ecrane IMAX creşte în fiecare lună (în acest moment sunt aproximativ 550 în 46 de ţări), te poţi aştepta ca şi numărul producţiilor realizate pentru formatul gigant să fie tot mai numeroase. Anul trecut IMAX a semnat un contract cu studiourile Warner, contract ce prevede lansarea a 20 de titluri până în 2013. Unul dintre aceste titluri este aşteptatul The Dark Knight Rises.

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=lM3zNImMwH8[/pro-player]

Sursa: Cinemagia

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
Articolul precedent
Articolul următor
Bogdan Niculaehttp://www.niculaebogdan.ro
Sunt cel care se agită, vorbeşte mult şi îi enervează pe cei din redacţie cu idei :)) Coordonator Proiect Redactia4FUN, site de stiri realizat de tineri pentru tineri. Sunt fan ....4FUN :)
spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...