DUFFY LANSEAZA MY BOY

0
841

Duffy – Aimee Anne Duffy este născută pe 23 iunie 1984 în Gwynedd,Țara Galilor.

Interesul ei pentru muzică a fost inspirat de o casetă video a tatălui ei, a unei emisiuni de muzică din 1960, intitulată Ready Steady Go!. Duffy a început să cânte de la 6 ani, purtând peste tot cu ea un caiet în care îşi nota versuri. A fost dată afară din corul scolii generale deoarece vocea ei era „prea mare; nu mă potriveam”, declara artista.

Duffy s-a reîntors în Nefyn (oraşul natal) la vârsta de 15 ani, şi a început să cânte alături de diferite formaţii locale. După un proiect muzical eşuat în Elvetia, Duffy s-a întors în Ţara Galilor în 2003, şi a fost invitată să apară în Wawffactor, o emisiune galică, similară Megastarului. Deşi mulţi o considerau câştigătoare, aceasta a ieşit pe locul 2.

Bernard Butler a „introdus-o” pe Duffy în muzica soul, urmand sa semneze un cobtract cu A&M Records in 2007.

Butler şi partenerul muzician al acestuia, David Mc Alomnt, şi un număr de alţi interpreţi au format baza noii trupe ale lui Duffy pentru albumul ei de debut, Rockferry,  care a fost lansat de casa de discuri Plydor pe 3 martie 2008.

Dupa Duffy a lansat următorul single, Mercy, care a debutat pe locul 1 în topul downloadărilor pe 17 februarie 2008. Duffy este prima cântăreaţă galică care a ajuns pe locul 1 cu o melodie pop, în ultimii 25 de ani, şi singura artistă din peninsula Llŷn care a ajuns pe prima poziţie a topului oficial al Marii Britanii.

În mai 2008, Mercy era una din cele mai difuzate piese pe VH1, un hit la posturile de radio şi fusese prezentată în serialele Spitalul de urgenta, Anatomia lui Gray şi Smallvile şi pe coloana sonoră a filmului Totul despre sex.

Cântăreaţa a primit trei nominalizări la premiile MOJO, la categoriile Albumul anului, Melodia anului şi Debutul anului. Cele 3 nominalizări reprezintă cea mai mare cantitate de nominalizări obţinute de un singur interpret.

Până la sfârşitul lunii mai, Rockferry s-a vândut în peste 600.000 de copii în UK.

Actualmente, Duffy se pregateste sa lanseze piesa My Boy, pe care o prezentam si noi:

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=EL4B5DtV9Ew[/pro-player]
Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: