Cum sa iti alegi ochelarii de soare in functie de forma fetei

0
8391
Cum sa iti alegi ochelarii de soare in functie de forma fetei

Cum sa iti alegi ochelarii de soare? Sa speram ca iarna s-a hotarat in sfarsit sa ne paraseasca si putem sa ne pregatim acum de sezonul cald. Unul dintre accesoriile cele mai importante atat pentru oras cat si pentru vacanta sunt ochelarii de soare. 

Ochelarii de soare sunt foarte eleganti si reprezinta un accesoriu de moda indispensabil. Cum exista intr-o multitudine de forme si culori, alegerea e dificila. Fie ca sunt ochelari de soare supradimensionati, retro, vintage, funky sau geek-chic, un criteriu esential in alegerea ochelarilor este forma fetei, asta chiar inainte sa ne gandim care sunt tendintele pentru ochelarii de soare in 2014.

Forma fetei: un detaliu la care multi nu sunt atenti cand isi aleg ochelarii de soare. Prinde parul la spate si priveste in oglinda, astfel vei observa ce forma are fata ta.

Ochelari de soare pentru fata in forma de inima.

Fruntea si pometii sunt deja evidentiati, asa ca nu iti lua ochelari supradimensionati sau cu unghiuri drepte. Gaseste ochelari mai micuti, mai delicati, rotunzi, poate unii cu rama „cat eye”. Ramele mai groase in partea inferioara vor imbunatati si ele look-ul dumneavoastra. In general, se potrivesc ochelarii de dimensiuni reduse.

Ochelari de soare pentru fata ovala.

Fata ovala este o tipoloigie care face foarte usoara sarcina de a alege ochelarii de soare, deoarece fataovala este considerata fizionomia perfecta. Aceasta este caracterizata prin frunte si maxilar la odimensiune aproape egala, cu obrajii. Persoanele care au forma fetei ovala pot fi considerate privilegiate intrucat majoritatea modelelor de ochelari de soare li se vor potrivi de minune.

Proportiile echilibrate ale fetei ovale iti permit sa alegi orice model de ochelari de soare doresti. Desi forma fetei este bine proportionata, incercati totusi sa stati departe de ramele inguste sau mult prea rotunde.

Veste buna: poti purta ochelari supradimensionati fara nicio problema!

ochelarisoare_oval

Ochelari de soare pentru fata alungita.

Persoanele care au o fata alungita au nevoie de ochelari de soare ce le pot ajuta sa-si scurteze fata. De evitat sunt ochelarii de soare foarte slim.
Ce sa cauti? Rame mari cu multe decoratiuni. Acestea te vor ajuta sa distragi atentia din zona obrajilor (de obicei lungi) si barbiei.

ochelarisoare_alungita

Ochelari de soare pentru fata patrata.

Daca ai un maxilar proeminent, fruntea lata, barbia la fel, si pometi departati, poti sa spui ca ai o fata patrata. Alege ochelari de soare cu rame fine, ovale sau rotunde, care sa contrasteze cu trasaturile puternice ale fetei tale.  Opteaza pentru  modele in culori naturale (maro, crem) si incearca sa eviti ochelarii de culoare neagra.

ochelarisoare_patrat

Ochelari de soare pentru fata rotunda.

Fetele rotunde au nevoie de o rama ce contrasteaza cu forma fetei. Cele mai indicate sunt cele patrate sau angulare. Poti realiza un efect de subtiere a fetei cu ajutorul unei rame ce este transparenta in zona nasului.

Lentilele patrate te vor ajuta sa-ti definesti forma fetei, in timp ce ochelarii de soare supradimensionati iti vor face fata sa para mai mica.

ochelarisoare_rotund

Orice am alege, oval, rotund, sport, colorat sau mai putin colorat, trebuie sa avem insa in vedere si fizionomia, calitatea lentilelor si rezistenta ramelor. Vara aceasta se poarta absolut orice. Imaginatie sa existe caci in rest optiuni si modele  sunt variate! 

images (3)

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: