Bere Gratis a lansat albumul “In Fata Ta”

0
965

Baietii de la Bere Gratis au lansat astazi noul lor album ce se numeste „In fata ta” si este disponibil la chioscurile de ziare. Albumul a fost lansat impreuna cu Gazeta sporturilor si contine cele mai bune piese produse de Mihai& Co in ultima perioada. Gasca de la Bere Gratis nu s-a indepartat de  sound-ul clasic, curat si bine conturat al proiectului. Tototdata, aceste noi piese incluse pe “In fata Ta” prezinta influente electronice mult mai puternice decat precentele materiale si sunt in ton cu cerintele anului 2012, semn ca tupa Bere Gratis stie sa isi pastreze stilul propriu, dar sa se adapteze perfect tendintelor in curs.

“In fata ta” este format din noua piese, iar primul extras pe single este intitulat “Povestea mea”, si a fost lansat la inceputul lunii mai.

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=Yt6jMMjs9Sg[/pro-player]

”Deja primul single, “Povestea mea”, a inceput sa fie cantata la concerte. Speram ca fanilor sa le placa intreg albumul, care, pe ansamblu, are un sound mai electronic fata de precedentele”, a spus Mihai Georgescu, solistul trupei.

– Care e mesajul noului vostru album?
– Publicul nostru aşteaptă de la noi să îmbinăm plăcut forţa cu sensibilitatea. Acest album nu face rabat de la asta, dar are şi o noutate, este mult mai electro. Este o muzică optimistă, pentru că noi sîntem nişte oameni optimişti. Credem că şi o piesă tristă trebuie să aibă ceva luminos în ea.

– Aţi încercat să compuneţi un imn pentru o echipă de fotbal?
– Am compus un imn pentru Steaua, a fost destul de apreciat. Este un imn rock.

– De ce ar trebui oamenii să cumpere albumul „În faţa ta”?
– N-o să spun că are nişte calităţi pe care nu le au alte albume sau alte trupe. Dar o să spun aşa: nu sîntem foarte multe trupe de gen. Nu sîntem nişte artişti care să ieşim în evidenţă prin ceva care nu ne caracterizează. Nu lansăm albume foarte des, pentru că e o muncă de durată şi foarte solicitantă. Oamenii au nevoie de muzică, au nevoie de frumos.

– Cum vezi concurenţa cu trupele străine?
– E imposibil să-i faci faţă. Dacă vrei să faci performanţă, trebuie să existe mediu propice. Noi facem exact ca sportivii, evoluăm pe cont propriu, în lipsa unui sistem. Ca idee, n-ai săli de concerte în Bucureşti. Teatrul Naţional e teatru, Palatul Copiilor e locul unde se întînesc copiii, Sala Palatului e construită pentru congrese.

– Dar avem un stadion nou pentru concerte.
– Ei, pe Arena Naţională o să cîntăm dacă o să ajungem vreodată mari. Nu mari, uriaşi!

„Exact ca Mr. Bean, ne pricepem la rame, nu la tablouri!”

– Dacă ar fi să schimbi ceva la lumea în care trăim, ce-ai schimba?
– Aş lua răutatea şi aş da sensibilitatea. Mai ales în cazul nostru, al românilor, că tot sîntem popor creştin-ortodox. După 2000 şi ceva de ani de creştinism, tot n-avem destulă iubire, mai avem mult de lucru.

– Ce părere ai de amestecul de religie şi fotbal la Steaua?
– Gigi Becali n-are legătură cu Steaua. Iar creştinismul lui e unul rudimentar. Se pricepe la fotbal sau la religie cum se pricepe un paznic de muzeu la tablouri. Ca în filmul cu Mister Bean, el era portar la un muzeu londonez şi l-au confundat cu un expert în artă. L-au luat şi l-au dus să vorbească despre un tablou celebru. Şi cum începe el discursul? Se uită foarte atent la tablou şi zice: „Rama dă greutate acestei picturi”. Aşa şi noi, ne dăm specialişti, dar punem preţ pe rame. Forme fără fond. Fondul, cît este, e submediocru. Asta am semănat, asta culegem. Da’ nu mai vorbesc, că şi-aşa se vorbeşte prea mult despre Becali. Nu mi se pare că merită atenţie.

„Dacă Steaua – Dinamo a fost blat, ar fi o decădere a fotbalului nostru la nivelul subteranelor de mină” (Mihai Georgescu, solist Bere Gratis)

„Sportul românesc trăieşte din ce dă Dumnezeu, că n-avem un sistem. Dacă dă Dumnezeu să se nască unii care să ajungă mari de tot, spunem că avem şi noi talent.” (Mihai Georgescu, solist Bere Gratis)

„La noi e o delăsare, n-avem lucruri sfinte, poţi să schimbi orice. Dacă vin şeicii, am vinde şi firişorul de iarbă care încă n-a răsărit” (Mihai Georgescu, solist Bere Gratis)

sursa: gsp

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: