Yanni va reveni anul următor în Bucureşti!

Date:

 

L-am întâlnit pe Dumnezeu. S-a ascuns în muzica lui Yanni! Artistul şi-a făcut intrarea în scenă alături de o lună plină spectaculoasă dorind să fie martoră  unui act artistic divin.

Pianistul şi compozitorul de origine greacă, Yanni a fost întâmpinat de peste 6000 de spectatori adresându-se de câteva ori în limba romană, iar mesajele în limba engleză fiind traduse, cu toate că şi-a dat seama că are de-a face cu un public cunoscător de limba engleză.

Bună seara! Mulţumesc! Mă bucur să fiu la Bucureşti pentru prima dată. Sunteţi minunaţi! Ne aflăm aici doar de două zile, iar voi ne trataţi ca şi când am fi acasă. Tot ce ne dorim este ca în această seară să vă facem să vă deconectaţi de viaţa cotidiană, să uitaţi de necazuri şi probleme, să vă oferim putere şi un pic de pace, iar dacă vom reuşi înseamnă că ne-am făcut bine treaba.”, a transmis Yanni în deschiderea concertului.

Şi a reusit! Yanni cu melodiile lui ne-a purtat pe tărâmuri magice, în lumi diferite oferindu-ne pentru fiecare piesă câte o poveste. Yanni a interpretat piese de pe noul album, precum Voyage, dar şi piese mai vechi. Printre acestea s-a numărat “Felitsa”, melodia compusă mamei sale,“Acroyali”, un cântec despre locurile natale,‘Nightingale’ (Privigehtoarea’) ,cântec compus special pentru concertul din China şi interpretat în Oraşul Interzis.

Yanni ne-a făcut să zburăm, să simţim magia muzicii şi ne-a umplut sufletele de bucurie. Alături de Yanni, ne-au încântat cu talentul lor membrii formaţiei: Alexander Zhiroff – violoncel, Benedikt Brydern – vioară, Charlie Adams – tobe, Dana Teboe – trombon, Gabriel Vivas – chitară– bass, James Mattos – corn francez, Jason Carder – trompetă, Lisa Lavie – voce, Lauren Jelencovich – voce, Mary Simpson – vioară, Ming Freeman – clape, Samvel Yervinyan – vioara, Sarah O’Brien – violoncel, Victor Espinola – harpa, Yoel del Sol – percuţie.

Nu au lipsit solo-urile intrumentiştilor săi virtuoşi, de altfel extraordinare publicul aclamând măiestria acrobatică a interpretului la harpă din Paraguay alături de cubanezul de la percuţii , energia debordantă a bateristului Charlie Adams, şi acordurile puternice ale violoniştilor Benedikt Brydern şi Mary Simpson.

Ştiu că omenirea trece acum printr-o perioadă dificilă. Îmi doresc ca violenţa să înceteze şi fiecare om să aibă şansa de a trăi o viaţă decentă. De fiecare dată oamenii au reuşit să depăşească obstacolele, ştiu că o vom face si acum’, a fost mesajul de final de concert al talentatului pianist şi compozitor de origine greacă. Artistul a revenit cu mai multe bisuri şi a încheiat cu o veste bună: va reveni în Bucuresti anul viitor!

Cu siguranţă sunetele muzicii lui Yanni vor fi prezente în inima fiecărui român prezent la concert, şi în mod cert nu vom uita niciodată acest show artistic impresionant care ne-a emoţionat şi ne-a făcut să simţim fiecare vibraţie a sunetului până în străfundul inimii. Nu-l vom uita pe Yanni, aşa cum nici Yanni nu ne va uita niciodată: Bucureşti, nu te voi uita niciodată!


Yanni, pe numele său adevarat, Yiannis Hrysomallis, este unul dintre puţinii artisti din vest cărora li s-a îngăduit să susţină un concert la Taj Mahal. Foarte apreciat la nivel mondial, artistul a acumulat mai mult de 35 albume de platină şi de aur, cu vânzări totale de peste 20 de milioane de exemplare.
Dupa India, în anul 1997 Yanni a fost singurul artist care a cucerit cu muzica sa Oraşul Interzis din China unde a susţinut un concert în faţa unui număr impresionant de spectatori. În urma acestor doua experienţe muzicale a rezultat ‘Tribute’ care a fost lansat, în acelaşi an, în 1997.

 

Pănă atunci vă las să va delectati şi vă ofer o părticică din raiul trăit aseară!

[pro-player width=’580′ height=’420′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=hA9TmwUSC_w[/pro-player]

 

 

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:

1 COMENTARIU

  1. Am fost la spectacol si a fost divin, sper ca si el s-a simtit bine cu adevarat in Romania si sa revina cum a promis si anul viitor ca este asteptat cu nerabdare si sa ne mangaie cu melodiile lui!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

spot_imgspot_img

More like this
Related

Ghid complet pentru închirierea de platforme în Timișoara

Dacă ai nevoie să transporți vehicule sau echipamente grele...

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...