Tepe prin SMS in numele Kiss FM

18
3078

Am primit zilele trecute un sms care mi s-a parut extrem de dubios. Textul sms-ului era urmatorul:

<<Kiss Fm>> Radio Kiss Fm va ofera un premiu  de 7000 Euro si un telefon NOKIA N9. Pentru informatii de ridicarea premiului apelati un operator. Tel: 0761.971.687 >>

De la inceput nu am crezut nici-un cuvant, nu de alta dar -inca- nu sunt senil si macar stiu la ce concurs particip si mai stiu ca nu pot castiga un concurs la care nu am participat 😀 Imediat mi-am dat seama ca la mijloc este deja clasica -pentru mine- teapa prin sms despre care am scris aici si aici. Am pus imediat mana pe telefon si am sunat „operatorul tepei”….nu de alta, dar vroiam sa rad de ei un pic :))  Din pacate nu am apucat sa fac acest lucru pentru ca si-au dat seama ca nu am cazut in plasa si mi-au spus ca nu imi dau premiu pentru ca le-am vorbit urat si mi-au inchis telefonul :))

Pe ce se bazeaza aceste tepe?

Sunt mai multe aspecte: folosesc in special cartele cosmote, care ofera  cu 6 euro 5000 de sms-uri  si astfel daca procentul celor care „cred” este de 10 % reiese ca avem 500 de potentiale victime. Daca 10% din acesti 500 le trimit teparilor „taxa pentru expedierea premiului” prin posta, ne rezulta ca este un job chiar banos pentru acesti „oameni”.

Psihologia judiciara ne spune ca aceasta modalitate de escorcare are la baza teoria chiripirului, prin care oamenii au tendinta de a castiga usor lucruri care in mod normal au o valoare mult mai mare si nu se gandesc de doua ori inainte sa trimita banii.

Kiss Fm „Se intampla acest fenomen de ani buni. Politia nu face nimic.”

Am luat legatura cu cei de la Kiss Fm pentru a le aduce la cunostinta numarul de telefon si nu in ultimul rand faptul ca „cineva” se foloseste de imagine Kiss Fm pentru a castiga bani. Raspunsul celor de la Kiss Fm nu m-a surprins dar mi-a amintit din nou cum lucreaza politia romana. Cei de la Kiss au spus ca au facut nenumarate plangeri la politie si nu se intampla nimic concret, nu iau nicio-o masura si acesti  infractori nu sunt prinsi. Astfel ca s-au cam saturat sa tot faca reclamatii, iar eu nu eram  singurul care sunsase la ei 😀

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: