Samsung a pierdut procesul cu Apple

0
902

Asemanarea dintre produsele Samsung si cele ale gigantului american Apple au fost evidente pentru toata lumea. Cu siguranta cei de la Apple au observat primii si s-au ofticat vazand ca producatorul Corean face bani inspirandu-se din noile produse marca Appele.

Samsung a copiat iPhone şi iPad

Aceasta este concluzia unui tribunal american ce va avea drept consecinta directa si imediata retragerea unor produse marca Samsung de pe piata americana si obligatia Samsung de a plati 1,051 miliarde de dolari catre Appele.

Ce au declarat cei de la Samsung

 „Este trist că legea patentului poate fi manipulată astfel încât să îi oferi unei companii monopol asupra unui dreptunghi cu colţuri rotunjite. Verdictul de astăzi nu este o victorie pentru Apple, ci o pierdere pentru consumatorii americani. El se va traduce în mai puţine opţiuni, mai puţină inovare şi preţuri posibil mai mari”, a declarat compania sud-coreeană, potrivit Huffington Post.

Procesul  durat un an si va avea ca efect  interdicţia de vânzare pentru unele produse Samsung, între care telefoanele Galaxy şi tableta Galaxy Tab. Cei de la SAMSUNG au fost acuzati ca s-au inspirat atat la design de la Appele cat si in ceea ce privesc functiile si anume cele care vizează funcţia de „multitouch” şi ‘bounceback”, inventate de cei de la Apple.Efectul va fi si asupra altor producatori care folosesc sistemul Android si este de asteptat ca multi sa renunte la utilizarea acestuia pentru a evita un proces cu Appele.

sursa:gandul

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe: