THE OSCARS 2012–AND THE WINNERS ARE:

Date:

A 84-a editie a premiilor Oscar si-a desemnat castigatorii, duminica noaptea, la Los Angeles. A fost o seara lipsita de surprize pentru presa, insa presarata cu multe lacrimi de bucurie, emotii si lux vestimentar.  Daca toata lumea se astepta ca filmul The Artist sa ia marele trofeu, a fost si o surpriza, singura de altfel: trofeul pentru cel mai bun actor in rol principal a fost adjudecat de francezul Jean Dujardin, in defavoarea lui George Clooney.  Gala Oscar 2012 a fost prezentata de Billy Crystal.

Filmul mut si alb negru The Artist a castigat premiile la cele mai importante categorii. Descris de critici drept o adevarata scrisoare de dragoste, filmul mut alb-negru al regizorului francez Michel Hazanavicius a castigat trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius), cel mai bun actor in rol principal (Jean Dujardin), cea mai buna coloana sonora originala si cele mai bune costume. Contracandidatul sau direct, filmul pentru 3D al lui Martin Scorsese, Hugo, a obtinut mai multe premii Oscar, insa la categorii mai putin importante (cele mai multe tehnice). Pelicula lui Martin Scorsese si-a adjudecat trofeele pentru cea mai buna imagine, cele mai bune efecte speciale, cel mai bun montaj de sunet, cel mai bun mixaj de sunet si cea mai buna scenografie.

Meryl Streep a primit trofeul la categoria cea mai buna actrita intr-un rol principal pentru performanta impecabila din filmul Doamna de Fier (The Iron Lady). Meryl se afla la cea  de-a patra statueta Oscar din intreaga cariera.

Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal a oferit surpriza serii. Francezul Jean Dujardin si-a adjudecat premiul, in defavoarea mult mai celebrului sau contracandidat George Clooney (Hugo).

Cristopher Plummer a devenit, la 82 de ani, cel mai in varsta castigator al unui Oscar la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar din pelicula Beginners.

Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar i-a revenit actritei Octavia Spencer pentru prestatia din The Help, iar premiul pentru cel mai bun film strain a fost obtinut de pelicula iraniana A Separation.

Woody Allen a fost recompensat cu un Oscar pentru scenariu original pentru filmul sau Midnight in Paris, in timp ce pelicula The Descendants si-a adjudecat Oscarul pentru scenariu adaptat.

Tom Cruise a prezentat cel mai important premiu al serii: cel mai bun film. Producatorul Thomas Langmann si-a prezentat multumirile, iar regizorul Michel Hazanavicius a adaugat ca multumirile lui sunt indreptate catre trei oameni: „Billy Wilder, Billy Wilder si Billy Wilder„.

Meryl Streep s-a aflat la cea de-a 17-a nominalizare. In discursul sau emotionat, Meryl a marturisit ca este constienta ca este ultima statueta aurie pe care o castiga.

Castigatorul premiului pentru cel mai bun actor in rol principal, Jean Dujardin,a spus imediat ce a urcat pe scena: Iubesc tara voastra!.

La inceputul galei, prezentatorul Billy Crystal a facut o retrospectiva a filmelor nominalizate la Oscar: de la „The Artist” la „Harry Potter”, transformandu-le fara exceptie in comedii. Este a noua oara cand Billy prezinta premiile Oscar.

Gala premiilor Oscar a fost deschisa de actorul Morgan Freeman. „Cu totii suntem fascinati de magia filmului. Acest eveniment magic ne permite sa celebram prezentul si sa ne uitam la trecutul glorios”, a spus Freeman.

[pro-player width=’540′ height=’440′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=ykOYlS2kvhI[/pro-player]

Lista castigatorilor premiilor Oscar:

Cel mai bun film: The Artist

Cea mai buna actrita in rol principal: Meryl Streep – The Iron Lady

Cel mai bun actor in rol principal: Jean Dujardin – The Artist

Cel mai bun regizor: Michel Hazanavicius – The Artist

Cel mai bun actor in rol secundar: Cristopher Plummer – Beginners

Cea mai buna actrita in rol secundar: Octavia Spencer – The Help

Cel mai bun scenariu original: Midnight in Paris – Woody Allen

Cel mai bun scenariu adaptat: The Descendants

Cea mai buna regie artistica: Hugo

Cel mai bun film strain: A Separation (Iran)

Cel mai bun machiaj: The Iron Lady

Cele mai bune costume: The Artist

Cea mai buna imagine: Hugo

Cel mai bun film de scurtmetraj animat: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Cel mai bun scurtmetraj documentar: Saving Face

Cel mai bun film de scurtmetraj: The Shore

Cel mai bun cantec original: „Man or Muppet” din The Muppets

Cea mai buna coloana sonora: The Artist

Cele mai bune efecte vizuale: Hugo

Cel mai bun film de animatie: Rango

Cel mai bun documentar: Undefeated

Cel mai bun mixaj de sunet: Hugo

Cel mai bun montaj de sunet: Hugo

Cel mai bun montaj: The Girl with the Dragon Tattoo

sursa: mondonews credit foto: absugar

Ti-a placut articolul? Trimite mai departe:
spot_imgspot_img

More like this
Related

Rochii de seară elegante și glamour

Rochiile lungi de seară sunt întruchiparea eleganței. Înțelege importanța...

Andia – De la Dela

Piesa "De la Dela" este o explorare a emoțiilor...

Păreri produse de detailing auto de la pro-detailing.ro?

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii mele, calitatea...

Zile şi Nopţi, noul single al lui Pepe alături de Nico

Nico şi Pepe lansează o piesă nouă, "Zile şi Nopţi" iar restul se rezolvă...